4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Op weg naar Pasen 2017: Bezinning en verstilling.

· 1172× bekeken

DEN HAM - In het kader van de periode op weg naar Pasen 2017 heeft de werkgroep Stille Momenten uit Den Ham dit jaar tijdens de 40-dagentijd de volgende activiteiten ontwikkeld:
a. Zeven Stille Momenten
b. Kruiswegstaties in Den Ham

Een kruiswegstatie is een indringende kunstzinnige verbeelding van de kruisweg die Jezus ging op wat we nu Goede Vrijdag noemen. Het gaat om twee keer veertien afbeeldingen, voorheen behorende tot de inventaris van de Theresiaparochie uit Olst en de Joannes Vianneyparochie uit Deventer.

De 40-dagentijd begint op de Aswoensdag. Wanneer je dan begint te tellen en de zondagen niet meetelt (zondagen zijn feestdagen omdat het de opstandingdag is) kom je precies bij Pasen uit! In de 40-dagentijd doen we dingen vaak net even anders. Door bezinning en door te vasten, richten we ons op God en onze naaste. We leven toe naar Pasen, het feest dat echte verandering mogelijk maakt. Dichtbij en ver weg bidden mensen om verandering in hun persoonlijke leven of in de situatie in hun land.
In Stille Momenten en een wandeling kunnen we elkaar hierbij tot steun zijn. Geloof ook in verandering!

Naar goede gewoonte, worden jaarlijks tijdens de 40-dagentijd wekelijks een “Stil moment” van een half uur gehouden, dit jaar vinden de Stille Momenten plaats in de Hervormde Kerk aan de Brink 4 te Den Ham.
De momenten worden gehouden op de zes vrijdagen en de laatste op Witte Donderdag: 3, 10, 17, 24, 31 maart, 7 april (dan is de locatie De Rank) en op Witte Donderdag, die dit jaar op 13 april valt. Aanvang: 19.30 uur. Het “moment” bestaat uit: schriftlezing, gebed, samenzang, een moment van Stilte en Passie-muziek.

In samenwerking met de Stichting Expositiehuis Den Ham is er tijdens de veertigdagentijd de expositie “Kruiswegstaties in Den Ham” in het Middendorpshuis aan de Grotestraat 4 te Den Ham.
Hartelijk welkom. We hopen van harte dat de Stille Momenten en de expositie Kruiswegstaties, u en ons helpen om echt op weg naar Pasen 2017 te gaan.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›