4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Officiële opening verbouwing havo/vwo vestiging Noordik

· 665× bekeken

ALMELO - Met een vernieuwd en eigentijds gebouw is de havo/vwo vestiging Noordikslaan van CSG Het Noordik klaar voor de toekomst. Gisteren werd het vernieuwde gebouw officieel geopend. In de school gaan werken, leren en recreëren hand in hand, dankzij de verbouwing van de kantine, die de verschillende delen van het gebouw met elkaar verbindt. Nieuw zijn ook de collegezaal, die onderwijs op maat biedt en het open leercentrum (OLC) in de aula.

‘Aan ons de taak om leerlingen hoop en perspectief te bieden in een samenleving die voortdurend aan verandering onderhevig is’, aldus de nieuwe bestuurder van Het Noordik, Inge Sterenborg. ‘Dat doen we door behalve een leergemeenschap ook een leefgemeenschap te zijn, waar kinderen worden gezien, zodat zij tot bloei kunnen komen en hun talenten zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. ‘Om dat waar te maken moet ook de fysieke omgeving uitdagend en inspirerend zijn en maat werk mogelijk maken’, aldus de bestuurder. ‘Traditie en beweging naar de toekomst gaan dankzij de vernieuwing samen’, zo schetste ze trots. Volgens haar is de ontwikkeling van het 50 jaar oude schoolgebouw nog niet ten einde en gaat Het Noordik daarover opnieuw in gesprek met de gemeente.

Een groot aantal belangstellingen kwam naar de opening, waarbij leerlingen van het expeditie-onderwijs de catering verzorgden en een aantal highlights binnen het onderwijs op Het Noordik over het voetlicht werden gebracht. In drie workshops van tien minuten vertelde de architect, Heutink en vestigingsdirecteur Gert ten Hove hoe plannen ideeën werden en hoe ze vervolgens ten uitvoer zijn gebracht.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›