4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zomercursus voor aanstaande brugklassers

· 490× bekeken

VRIEZENVEEN - De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Voor kinderen die zich niet zo thuis voelen op de basisschool is deze overgang vaak extra spannend. De zomercursus ‘Plezier op school’ verbetert de sociale vaardigheden van de aanstaande brugklassers zodat ook zij een goede start maken op de middelbare school.

De cursus ‘Plezier op school’ is bedoeld voor kinderen uit groep acht die zich op de basisschool niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenootjes. Ze kunnen moeilijk vriendjes krijgen, ze worden bijvoorbeeld geplaagd of gepest, of ze hebben vaak ruzie zonder dat ze dat willen. Vaak blijkt dat deze kinderen op de middelbare school opnieuw moeite hebben om hun plek te vinden binnen de nieuwe school. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met leeftijdsgenoten wordt door deze cursus verkleind.

Op een ontspannen en speelse wijze komen de volgende thema’s aan bod:


 opkomen voor jezelf (assertiviteit)
 omgaan met plagen en pesten
 aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik
 contacten leggen met andere kinderen
 positief denken

Wanneer en waar
Op 30 en 31 augustus van 9.00 uur tot 16.00 uur. Locatie: CSG het Noordik, Krijgerstraat 7, 7671 XW te Vriezenveen.

Meer informatie en aanmelding
De zomercursus is voor inwoners van gemeente Twenterand en wordt aangeboden door Maatschappelijk werk Noordwest Twente en Mindfit. Voordat de cursus start, vindt er een kennismakingsgesprek en ouderavond plaats.
Aanmelden & Contact
T 06-53738943
E deirdre.janne@mindfit.nl
I www.mindfit.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›