4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Club voor kinderen die opgroeien in een stressvolle gezinssituatie.

· 508× bekeken

VROOMSHOOP - Op 27 maart om 15.30 uur a.s. start in Het Punt te Vroomshoop weer de club voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress, spanning of psychische problemen. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Mindfit in samenwerking met MWNWT, Zorgsaam Twenterand de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met lastige situaties en emoties om te gaan. De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.”

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen”, legt Deirdre uit. “’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De cursus is kosteloos. Aanmelden kan tot 20 maart via het Loesloket : abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl
of bel: (0546) 481 460

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›