4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Alma signaleert problemen op het spoor

· 838× bekeken

TWENTERAND - Reizigersvereniging Alma signaleert dat er sinds de ingebruikname van de treindienst Almelo-Mariënberg-Hardenberg, waarbij de treinen doorrijden naar Hardenberg, er onevenredig veel problemen op deze lijn zijn. In de eerste maanden hadden wij nog begrip voor eventuele kinderziektes. Nu moet de werkgroep Spoor tot haar spijt concluderen dat de uitvoering van deze treindienst heeft te kampen met een groot aantal structurele problemen. Wij vinden dat de provincie Overijssel, naast de vervoerder Arriva en ook ProRail, haar verantwoordelijkheid moet nemen.

Ten eerste vinden wij dat de uitvoering van de dienstregeling, ongeacht de externe problemen, beneden de maat is. De provincie Overijssel dient met voorrang robuuste maatregelen te ondernemen.
Ten tweede vinden wij dat hier gaat om een volwaardige treindienst waarbij in het jaar 2016 de gehele infrastructuur is vernieuwd. Het is van groot belang om de reiziger betrouwbaarheid en zekerheid te bieden.

De belangrijkste actiepunten zijn:
- Zorg dragen voor betrouwbaar materiaal: De motoren zijn niet gedimensioneerd voor de snelheid waarmee gereden moet worden. Het aanschaffen van een derde treinstel is onvoldoende. Wij voorzien dat daarmee de kwetsbaarheid niet substantieel opgelost zal worden omdat de huidige twee treinstellen kennelijk niet kunnen voldoen aan de eisen van hogere snelheden.
- Zorg dragen voor een betrouwbare en volwaardige infrastructuur: Het traject wordt ondanks de vernieuwingen in 2016 geplaagd door een groot aantal infrastructurele problemen, die voor eens en voor altijd gedegen aangepakt dienen te worden. Dit is een taak van ProRail!
- Zorg dragen voor een volwaardige communicatie: Met de huidige gang van zaken en de gebrekkige communicatie staat de reiziger letterlijk in de kou zich af te vragen hoe hij zijn reis moet voortzetten. Adequate communicatie is een basisvoorwaarde voor een verbeterde reiservaring.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›