4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wensen uit de wensenboom vervuld om eenzaamheid te doorbreken

· 1177× bekeken

TWENTERAND - ZorgSaam Twenterand heeft in de maand december samenlevingsbreed aandacht gevraagd voor het thema eenzaamheid met tal van activiteiten. Eén daarvan was dat een wens ingevuld kon worden op een wenskaart en deze in één van onze wensbomen te hangen, die onder meer te vinden waren in één van de vier zorginformatie•punten en jongerencentra in de dorpen. Dit is een groot en dankbaar succes geworden.

Zo had Bea als inwoonster van Westerhaar een hartverwarmende wens voor de 3-jarige Julian Fokke. Julian heeft een hersentumor en moet voor behandelingen regelmatig naar het Groninger ziekenhuis. “Het gezinsleven staat ineens op z’n kop. We zijn met beide benen op de grond gezet”, aldus de moeder van Julian. De ouders hebben ook nog een andere zoon, die ze graag de dagelijkse dingen willen laten doen. Het is een moeilijke situatie, maar met de wens van dorpsgenoot Bea waren ze erg verrast en blij. Blij alleen al met het gebaar dat Bea maakte. Bea is samen met Loes Leemrijse (medewerker van ZorgSaam Twenterand) op bezoek gegaan bij de familie Fokke. Julian heeft een mooie Minions-pyama gekregen en een brandweerauto met geluid.

Bea heeft zelf ook hersentumor. “Dan grijpt het je toch anders aan”, vertelt ze. “Hoe belangrijk is het dan dat juist de ouders alle mogelijkheden krijgen om bij hun zieke kind te zijn? Ik moest hier erg aan denken toen ik de wensboomkaartjes zag tijdens de kerstmarkt in Westerhaar.”
Dat ZorgSaam Twenterand dit kaartje eruit gepikt heeft om Bea’s wens uit te laten komen had ze nooit verwacht. Tijdens het bezoek biedt Bea spontaan aan om een keer voor het gezin te willen koken. Blij was de moeder van Julian met dat aanbod. “Hoe simpel kunnen we iets voor elkaar betekenen!”

Via jongerencentrum Het Front in Vroomshoop zijn ook een aantal wensen in vervulling gegaan. Zo zijn Danny en Cecilia verblijd met een cadeaubon van lunchroom Bij Saartje. Blij verrast zegt één van de beide: "Ik win nooit wat.”
Marin gaat met haar oma een keer naar De echte Bakker Van der Goot in Vriezenveen om te kijken hoe een taart gemaakt wordt. Karin en Jitse van der Goot zijn bereid hier aan mee te werken; de afspraak moet nog gemaakt worden.
Tevens zijn jongeren verblijd met een bioscoopbon. Naomi en Zerina zijn naar de film ‘Onze jongens’’ geweest. De andere bioscoopbon is voor Charmaine om samen met haar oma naar een film te gaan.

De rol van welzijnsorganisatie Zorgsaam Twenterand komt op deze wijze tot uiting. We ondersteunen en helpen zoveel mogelijk mensen de drempel naar een stukje welzijn te slechten. “En dat doen we niet zonder de inwoners van Twenterand, maar samen met hen. En dan blijkt vaak dat het allemaal niet zo ingewikkeld is als we soms denken. Met een simpel gebaar maken we hopelijk de komende maanden nog meer inwoners van Twenterand blij. U hoort van ons”, aldus Loes Leemrijse.

‘EenSaam in December, we hebben er Samen wat Tegen gedaan!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›