4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Een belangrijke stap naar een veiliger N36 is gezet

· 859× bekeken

TWENTERAND - “Een beloning voor de inspanningen die wij samen met andere gemeenten en de provincie hebben geleverd om de N36 veiliger te krijgen.” Wethouder Engberts is verheugd met het bericht dat minister Schultz gaat onderzoeken of verbreding van de N36 een belangrijke bijdrage levert aan de verkeersveiligheid. “Het is een belangrijke volgende stap in het proces naar een veiliger N36,” aldus de wethouder. “Ik heb alle hoop dat de profielaanpassing tijdens het groot onderhoud in 2018 meegenomen wordt.”

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu nam vandaag een motie over van de Tweede Kamerfractie van de VVD, gesteund door andere fracties. Engberts: “Met het overnemen van deze motie geeft de minister aan dat ze op een gedegen manier de veiligheid op de N36 aan wil pakken. Onderzoek of deze maatregel voldoende doeltreffend is, is een reële voorwaarde voor deze investering van 5 miljoen euro, die daarmee beschikbaar komt.”

Groot onderhoud
Sinds november is er op allerlei niveaus aandacht gevraagd om deze profielaanpassing over 15 km van de N36 nu mee te nemen. In januari en februari is richting de Tweede Kamer de dringende wens geuit van de gemeenten (Twenterand, Almelo, Wierden, Ommen en Hardenberg) en de Provincie Overijssel om de aanpassing van het profiel van de N36 direct mee te nemen in het groot onderhoud, dat in 2018 gepland staat. “En dat lijkt nu te gaan gebeuren,” aldus Engberts.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›