4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Christy Jansen, Fleur Hutten en Anna Meulenbeld voorleeskampioenen van Twenterand.

· 1462× bekeken

TWENTERAND - In de Brede School van Den Ham werd op dinsdag 7 februari de gemeentelijke voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende strijd werden Christy Jansen van PC De Sleutel, Fleur Hutten van de Willibrordusschool en Anna Meulenbeld van CBS De Pölle uiteindelijk de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand. Deze drie kampioenen gaan Twenterand op donderdag 9 maart verdedigen in de halve finale, die plaatsvindt in Sociaal Cultureel Centrum “De Carrousel“ in Ommen. Daarna volgt nog een provinciale finale.

Er werd voorgelezen in drie rondes, met telkens vijf of zes voorlezers. Helaas moesten twee leerlingen wegens ziekte verstek laten gaan.

Winnaar van de eerste ronde werd Christy Jansen, die de zaal boeide met het spannende boek ‘Kappen!’ van Carry Slee. Fleur Hutten, winnaar van de tweede ronde, las voor uit het grappige boek ‘Superjuffie’ van de schrijfster Janneke Schotveld. In ronde drie was de strijd om de eerste plaats het grootst. Uiteindelijk koos de jury voor Anna Meulenbeld. Zij koos voor een heel grappig gedeelte uit het boek ‘De verschrikkelijke badmeester’ van de schrijver Jozua Douglas, waarbij de zaal regelmatig hard moest lachen en je kon merken dat ze zelf erg van het voorlezen genoot.

De jury bestond in wisselende samenstelling uit Gerda Dorman, voormalig docent Nederlands aan het Noordik in Almelo, Bert Heideman, directeur van de Bibliotheek Twenterand, leesconsulent Sipy Bos en Klaas Dragt van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Twenterand. Verder was er medewerking van twee gitaristen van CBS De Regenboog. Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars een boekenbon, een tas van de Voorleeswedstrijd en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er een medaille en een roos.

Binnenkort ontvangen alle deelnemers nog een dvd van de Voorleeswedstrijd, gemaakt door Regina Weenink Videoproducties.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de Bibliotheken

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›