4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

ChristenUnie wil aanpassing nota Grondbeleid 2016-2022

· 1111× bekeken

TWENTERAND - De ChristenUnie fractie zal morgenavond tijdens de raadsvergadering een amendement indienen om de nota grondbeleid 2016-2020 aan te laten passen.
Tijdens de raadsdebatten heeft fractievoorzitter Gerjan Smelt hierover laten weten dat er een betere borging in de nota moet komen waarin ook de gemeente zelf een actievere rol zal blijven behouden bij de mogelijke aankopen van nieuw te verwerven gronden voor uitbreidingen dan wel ontwikkelingen.
De ChristenUnie fractie is er niet gerust op dat de nota zoals voorgelegd door haar college zal leiden tot het behalen van voldoende rendement en positief effect voor onze Twenterandse samenleving.

Volgens de ChristenUnie moet je niet alles aan de markt willen overlaten. We kunnen als gemeente gelukkig ook nog dingen zelf ! Een terugtrekkende overheid wil per definitie niet zeggen dat dit op alle terreinen zichtbaar moet worden….De woningmarkt en daarmee samenhangend de grondposities is een dynamische markt en er verandert veel en snel in de woningbouwmarkt en de behoeften van kopers en huurders/verhuurders veranderen daardoor ook in snel tempo. De gemeente zal inderdaad geen risicovolle aankopen moeten doen die nog jaren zwaar zullen drukken op de risicoparagraaf van de gemeente.Daarom willen wij ook dat elke mogelijke strategische aankoop eerst middels WVG ( wet voorkeursrecht gemeenten) aan de gemeenteraad wordt voorgelegd inclusief bijbehorende onderbouwing.
De gemeenteraad dient op dat moment haar eigen afwegingen te maken.

Bij het voorstel van het college hangen wij als gemeente te lang achterover en zijn wij onvoldoende zelf aan de bal. Wij moeten concurreren met omliggende gemeenten en de provincie zal Twenterand ook moeten steunen om goede plannen door te laten gaan. Er moet wat gebeuren in Twenterand het moet aantrekkelijker worden om in Twenterand te blijven wonen en het moet aantrekkelijk worden om in Twenterand te komen wonen. Een goed divers programma op de woningmarkt is daarin van groot belang.

Het voorstel van het college is te passief en dat zal zich op de wat langere termijn wreken.
Daarom willen wij dat het voorstel wordt aanpast om jongeren, starters en doorstarters maar ook ouderen maximaal in hun woningbehoeften te kunnen voorzien.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›