4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Burgemeester Visser bezorgt één van de eerste reisdocumenten

· 827× bekeken

VROOMSHOOP - Vanaf 23 januari kunnen inwoners van de gemeente Twenterand tegen betaling van € 4,95 hun paspoort of identiteitskaart thuis laten bezorgen. Burgemeester Visser bezorgde donderdag 2 februari één van de eerste reisdocumenten bij mevrouw Westenberg - Ekkel uit Vroomshoop. Zij kreeg haar identiteitskaart uitgereikt bij zorgboerderij Tijhuis in Langeveen, waar zij vrijwilliger is. “Dat kan ook,” aldus burgemeester Visser. “Met deze service brengen we onze dienstverlening letterlijk dichterbij de mensen, thuis of op het werk.” Mevrouw Westenberg – Ekkel wilde graag van de dienst gebruik maken: “Ik heb zelf geen rijbewijs en ben voor vervoer altijd afhankelijk van anderen. Dan is dit een uitkomst.”

Paspoorten en identiteitskaarten kunnen mensen thuis laten bezorgen. Voor de aanvraag hiervan moeten ze nog wel naar het gemeentehuis.

Op maat
Bij de aanvraag in het gemeentehuis geeft de aanvrager aan dat hij of zij het document graag thuisbezorgd wil hebben. Na enkele dagen ontvangt de klant een mail van het bezorgingsbedrijf om een afspraak te maken over het tijdstip van bezorging. Mensen die geen internet hebben worden gebeld voor het maken van een afspraak. Op de dag van bezorging wordt er rond 8.00 uur een sms en/of e-mail gestuurd met daarin een tijdvak van maximaal twee uur waarbinnen de bezorging plaatsvindt. Het document kan op ieder gewenst adres in Nederland (behalve de Waddeneilanden) worden bezorgd, dus ook op het werk of ergens anders.

Gedurende de proef wordt gemonitord of de service aanslaat bij de inwoners. Visser: “Dat past in onze visie op dienstverlening, want daarin stellen wij de inwoners centraal en wordt voortdurend gekeken naar klantvriendelijkheid en betaalbaarheid.”

Aansluiten bij inwoners
Het idee om reisdocumenten thuis te gaan bezorgen kwam voort uit een motie uit 2015 van de gemeenteraad. Hierin werd verzocht om één loket in de vier grote kernen in te richten voor beperkte gemeentelijke dienstverlening. Het college van burgemeester en wethouders stelde de raad voor om niet te investeren in loketten in het gemeentehuis of in de andere kernen, maar in het thuisbezorgen van producten. “Omdat een inwoner slechts één keer per tien jaar naar het gemeentehuis komt om een paspoort of rijbewijs aan te vragen en op te halen, was het bedrijfseconomisch aantrekkelijker om te investeren in thuisbezorgen. De raad is daarin meegegaan,” aldus Visser.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›