4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Warme ontvangst The Beggars Clan

· 1986× bekeken

VRIEZENVEEN - Slugger O’Toole, Awl Micky Coote, Johnny Mc Gurk, Becky Cooper, Mary, Hogan en Mick Mc Cann. Samen vormen deze illustere namen de Ierse muziekgroep The Beggars Clan. Zaterdagavond deed zij op uitnodiging van Theater Turf haar theatertour en dat werd warm ontvangen. Een nagenoeg uitverkochte zaal van het CCK2-gebouw in Vriezenveen reageerde zeer enthousiast op de prachtige Ierse songs die de Vriezenveense heren en dames maakten. Vriezenveens, want de namen zijn ‘aangepast’. In werkelijkheid staan (in dezelfde volgorde) Anko Lammers (slagwerk en zang), Vincent Wessels, Martijn Wessels zang, gitaar en fluit), Merel Verdegaal (viool), Marielle Jansen (accordeon), Frank Veneman en Jarno Fietje (beiden gitaar) garant voor een muziekgezelschap dat werkelijk een Ierse vleug over kan brengen op het publiek. Zelfs de twee zangers, de gebroeders Wessels, gebruiken een onmiskenbaar Iers accent: een rollende R, een hardere medeklinker en een zachtere klinker. De zangers van The Baggers clan doen het geroutineerd.

De theatershow was opgebouwd uit een zelf samengesteld verhaal, waarin de Ier Paddy Murphy de hoofdrol speelde. Een man die het leven leefde. En vrouwen en de whisky niet kon en wilde laten staan. Het bracht veel ellende, waarbij de dood deze aflevering meerderen meenam in z’n kielzog, maar daar heb je weer de andere kant van de medaille: het leverde prachtige songs op. Het verhaal werd met veel humor voorgelezen door de man in de ‘Zorg’ aan de zijlijn: Thijs Jeurissen.

Voor Theater Turf was het een zeer geslaagde avond in de eerste maand van 2017. Voorzitter Jorrit Efdé sluit niet uit dat er nogmaals een beroep wordt gedaan op deze Ierse muzikanten voor een boeiend programma.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›