4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bewogen weekend voor De Smoezen

· 981× bekeken

VROOMSHOOP - Carnavalsvereniging De Smoezen is haar 66-jarig jubileum afgelopen weekend goed begonnen met tal van activiteiten. Vrijdag 13 januari werd afgetrapt met de uitreiking van de Smoezier. In Café Kremer te Vroomshoop presenteerden jubileumprins Mark 1 (Mark Hudepohl) en zijn adjudant Richard (Richard Veltink) de cover. Thea Kroese en Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop mochten het eerste exemplaar van de Smoezier in ontvangst mocht nemen. Het glossy magazine van carnavalsvereniging De Smoezen verschijnt eens per jaar en de jubileumeditie staat vol wetenswaardigheden van het heden en het verleden. Thea Kroese en Bert Dorresteijn hebben een bijdrage geleverd aan deze editie met een artikel over de oorsprong van de smoes. Een smoes is een natte bevroren turf die eerst ontdooid moet worden.

Zaterdag 14 januari stonden er allerlei bijzondere activiteiten op het programma waarbij alle aanwezigen gaandeweg ontdooiden, zoals het een smoes betaamt. Voorafgaand aan de traditionele carnavalsmis in de st. Willibrord-kerk te Geerdijk werden kaarsen ontstoken voor de overleden oud-prinsen van de vereniging. Daarnaast werd er een gedenksteen onthuld worden om de verbondenheid tussen CV De Smoezen en de St. Willibrord-parochie vast te leggen. Deze verbondenheid werd nog eens bevestigd tijdens de drukbezochte carnavalsmis onder de plezierige leiding van pastor Koopman. Na afloop van de mis was er een gezellige Smoezen-reünie in het Grand Café van activiteitencentrum Het Punt te Vroomshoop waarin gezamenlijk werd teruggeblikt op vroegere carnavalstijden.

Zaterdagavond 14 januari kon het feest echt losbarsten. Zoals de vereniging had beloofd is de Yellow & Blue- party een absoluut hoogtepunt van het jubileumjaar geworden. Liveband ‘The Euros’ wist alle geel- blauw geklede aanwezigen in de zaal van activiteitencentrum Het Punt in beweging te krijgen. De bandleden kregen met hits, humor en veel interactie de hele zaal plat en daarmee is het een avond geworden waar de organisatie met trots op terug kan kijken.

De gala- zittingsavonden staan als eerstvolgende activiteit op het programma op 10 en 11 februari. De voorverkoop is op 4 februari 2017. Meer informatie is te lezen op de website www.desmoezen.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›