4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Wethouder ervaart steun provincie over veiligheid N36

· 976× bekeken

TWENTERAND - Wethouder Engberts van de gemeente Twenterand voelt absoluut steun van de provincie Overijssel waar het gaat om zijn strijd voor de veiligheid van de N36. Gedeputeerde Boerman had afgelopen woensdag in een bestuurlijk overleg een opmerking gemaakt over de veiligheid van de N36 waar Engberts op aansloeg: ”Ik heb direct contact met de heer Boerman gezocht. Vooral omdat hij mij op 4 januari steun heeft toegezegd. Steun in onze dringende wens om de aanpassing van het profiel van de N36 direct mee te nemen in het groot onderhoud, dat in 2018 gepland staat. De heer Boerman heeft mij gisteren nogmaals van die steun verzekerd. Dat geeft mij voldoende vertrouwen om gezamenlijk de N36 veiliger te maken.”

Het groot onderhoud van de N36 heeft Rijkswaterstaat gepland in 2018 en dit is volgens Engberts het moment om het profiel van de N36 sterk te verbeteren, hoewel hij het natuurlijk liever veel eerder ziet gebeuren: “Wat mij betreft begint Rijkswaterstaat nu met de werkzaamheden. Hoe eerder, hoe beter. Helaas vereist een groot onderhoud ook de nodige voorbereidende en planningswerkzaamheden. Daarom lijkt het vooralsnog realistisch dat het breder maken van de weg, het verbeteren van de uitwijkmogelijkheden en de belijning en het realiseren van diverse delen middengeleiding in 2018 tijdens het groot onderhoud wordt uitgevoerd.”

Brandbrief Tweede Kamer
Rijkswaterstaat heeft dit nu nog niet opgenomen in haar planning maar met de steun van provincie en andere gemeenten en Tweede Kamer wil Engberts dit voor elkaar krijgen. Begin volgende week gaat er een brandbrief richting de Tweede Kamer om ervoor te zorgen dat de aanpassingen van het wegprofiel voor de veiligheid daadwerkelijk in 2018 worden uitgevoerd. “Met de steun van de provincie en Tweede Kamerleden heb ik er goede hoop op dat ons dit gaat lukken.”

Blijvende inzet veiligheid N36
Gezamenlijk met de andere gemeenten en economische partners in Twente en Drenthe blijft Engberts zich inzetten voor een capaciteitsverbetering van de N36. “Dat is echt iets van de lange adem, maar die hebben wij hier wel. Bovendien hebben we ook hierin de steun van gedeputeerde Boerman toegezegd gekregen. Met alle betrokken partijen blijven we ons inzetten voor een veiliger N36, die ook de economische groei aankan en bevordert.“

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›