4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Dorpsraad Vriezenveen van start

· 1249× bekeken

VRIEZENVEEN - Ook Vriezenveen heeft nu een dorpsraad. Op verzoek van burgemeester Visser is deze geformeerd door oud-wethouder Hidde Visser. Hidde heeft zeven mensen bereid gevonden om zich in te gaan zetten voor de dorpsraad. Voorzitter is Harry Wuite, tamboermaitre van de Vriezenveense Harmonie en medeorganisator van de jaarlijkse Sinterklaasintocht. Han Janszen is penningmeester. Hij is onder andere voorzitter van het Ondernemershuis Twenterand en van ZorgSaam Twenterand. De dorpsraad bestaat verder uit Leon Schipper, Constant Buursen, Jan Veerenhuis, José Bosch-Höfte en Marije Woudstra-Slot.

Jan Veerenhuis is voorzitter van de VVD West Twente en betrokken bij menvereniging 't Zjälholt. Constant Buursen is lid van de Lionsclub Twenterand en bestuurslid van het Historisch Museum. Leon Schipper heeft als jonge ondernemer een rijwielzaak. José Bosch is onder meer actief als hoofdredacteur van Waver 't Vjenne en lid van een dialectgroep. Marije Woudstra werkt bij de gemeente Raalte en is actief bij volleybalvereniging Vrivo. De dorpsraadleden hebben doordat zij zich inzetten bij deze diverse verenigingen en organisaties al een breed netwerk en weten daardoor wat er zoal leeft bij de bevolking. Voorzitter Harry Wuite: “We willen nadrukkelijk onze voelsprieten in de samenleving houden en een onafhankelijke positie innemen. En waar we met de andere dorpsraden kunnen samenwerken, zullen we dat zeker doen.”

Vriezenveen had nog geen eigen belangenorganisatie, in tegenstelling tot Den Ham (Dorpsraad), Vroomshoop (Dorpsraad), Westerhaar-Vriezenveensewijk (Plaatselijk Belang) en De Pollen-West-Geesteren (Plaatselijk Belang). Met genoemde dorpsraden en belangenorganisatie's heeft de gemeente Twenterand in 2013 een convenant gesloten. Hierin staat onder meer dat het college van burgemeester en wethouders tenminste een keer per jaar met de besturen van de dorpsraden en plaatselijk belangen om tafel gaat. De dorpsraad kan gevraagd en ook ongevraagd advies geven over uiteenlopende zaken en wil zich met name hard maken voor de kwaliteit van de leefbaarheid in Vriezenveen. Om aan voldoende informatie te komen worden de al genoemde netwerken van de leden aangesproken. Daarnaast wordt erover gedacht om een spreekuur te gaan houden en om in contact te treden met de besturen van buurtverenigingen. Binnenkort kunnen inwoners de dorpsraad ook bereiken via de website: www.dorpsraadvriezenveen.nl en via info@dorpsraadvriezenveen.nl

Foto: Stephan Schipper

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›