4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuwe organisatie Avondvierdaagse Vroomshoop

· 1273× bekeken

VROOMSHOOP - Vorig jaar werd er helaas geen avondvierdaagse gehouden in Vroomshoop tot grote teleurstelling van vele mensen. Daarna werd bekend dat de oude organisatie niet langer door ging. Dit was reden voor de Dorpsraad Vroomshoop (die al eerder geholpen hadden bij de vergunningaanvraag) om eens om tafel te gaan met een aantal nieuwe mensen en oude vrijwilligers. Al gauw kwam men tot de ontdekking dat er veel nieuwe ideeën en impulsen waren en werd dan ook besloten een nieuwe stichting op te richten. Oud-vrijwilligster Helga Runhart en nieuweling Priscilla Voorthuis hebben hun handen ineen geslagen en besloten het roer 180 graden om te gooien. Er is een nieuw bestuur opgericht met als voorzitter Priscilla Voorthuis, secretaris Feiko van der Velde en penningmeester Sabrina Drenten. Ook zijn er allemaal commissies opgericht om de vele ideeën te kunnen uitwerken en uitvoeren en zo de taken te kunnen verdelen. Hierdoor is er een enthousiaste groep mensen ontstaan die staan te trappelen om de avondvierdaagse nieuw leven in te blazen.

Enkele veranderingen die doorgevoerd gaan worden zijn: nieuwe routes die door heel Vroomshoop gaan en ook is een nieuwe afstand toegevoegd, de 2,5 kilometer. Deze is bedoeld voor jonge kinderen, ouderen en mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. De routes zullen ruim van te voren bekend gemaakt gaan worden , zodat iedereen weet wanneer welke route langs komt en de deelnemers aan kan moedigen vanaf de eigen voortuin. Hiermee hoopt de organisatie op een gezellige sfeer langs de hele route en kunnen familie en vrienden de deelnemers aanmoedigen terwijl ze langs lopen.

Niet alleen scholen kunnen meelopen ook verenigingen, bedrijven, kleine groepen of zelfs alleen is mogelijk. Ook kan je dit jaar meelopen samen met je hond!

Om de scholen te ontlasten zal er één groot drinkpunt ingericht gaan worden i.p.v dat elke school een eigen drinkpunt moet regelen en organiseren. Ook willen we het (zwerf)afval dat door Vroomshoop verspreid wordt normaal proberen terug te dringen door hiervoor een scorewand te maken waar deelnemers punten mee kunnen verdienen bij het weggooien van het afval.

De vierdaagse zal nu gelopen gaan worden op maandag tot en met vrijdag, waarbij de woensdag een rustavond is, of te gebruiken is als uitvalbasis voor slecht weer. Het oude defilé bij Eastborn is hiermee verleden tijd, en zal vervangen worden door een groots onthaal op het Plein bij het Punt. Daar zijn alle familieleden en vrienden van harte welkom om iedereen binnen te halen met bloemen en cadeautjes zoals ze gewend zijn. De organisatie zorgt ervoor dat er op en rondom het plein van alles georganiseerd is zoals een DJ,, springkussens en ook kan er een drankje gehaald worden. Het is de bedoeling dat de laatste avond een echt feestje word, en het fijne van de vrijdag is dat de kinderen de volgende dag niet zo vroeg naar school moeten.

Elke avond heeft een eigen thema, denk bijvoorbeeld aan een muziekavond, op punten tijdens de route wordt er muziek gemaakt en gespeeld, de deelnemers kunnen tijdens de route liedjes zingen (zoals vroeger) en een jury zal dan een winnaar kiezen waarmee weer een leuke prijs te winnen is.

Om de avondvierdaagse helemaal naar 2017 te tillen wordt er een speciale app ontwikkeld, hierop zijn de routes zichtbaar, opdrachten, sponsoren en kan men zich inschrijven.

De avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 16 Juni. Om alles in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken. Hieronder een overzicht van alle openstaande vacatures. Wilt u zich hiervoor aanmelden neemt u dan contact op met info@4daagse-vroomshoop.nl of kijkt u op onze Facebookpagina: avondvierdaagse Vroomshoop en stuur een bericht. Wilt u eerst meer informatie dan bent u van harte welkom op onze informatieavond op maandag 16 januari in het Punt (vergaderruimte achter) vanaf 18.30 uur inloop, start 19.00 uur.

Wij zoeken vrijwilligers voor onder andere:

- Stempelposten
- Drinkpuntmedewerkers
- Ordehandhavers vrijdag avond
- Bestuurders bezemwagen
- Afvalwand begeleiders
- Mensen die een rolstoel zouden willen drukken
- Opbouwmedewerkers
- Verkeersregelaars (liefst met geldige cursus)
- Muzikanten die alleen of met een groep willen spelen langs de route.
- presentielijstmedewerkers
- sponsor/vrijwilligers commissie

De organisatie hoopt dat de nieuwe vorm gewaardeerd word door de Vroomshopers en staat open voor ideeën en suggesties.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›