4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kerstconcert van Kerstvrouwen- en Mannenkoor Vroomshoop

· 1750× bekeken

VROOMSHOOP/DEN HAM - Op de kop af 123 zangeressen van het Kerstvrouwenkoor en zo’n 90 mannen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaven op donderdagavond 22 december een groot Kerstconcert in een stampvolle, afgeladen Hervormde kerk te Den Ham. Meer dan 600 bezoekers bezetten de kerkbanken en lieten zich na afloop in lovende termen uit over dit concert. Het mannenkoor uit Vroomshoop, met ook veel mannen uit Den Ham, vierde dit jaar zijn 65-jarig bestaan. Het jubileumjaar werd afgesloten met dit Kerstconcert, waarbij de mannen werden omringd door zo’n 60 sopranen en 60 alten. Dit grote koor, dat soms zesstemmig zong, gaf onder leiding van dirigent Gezinus Veldman een concert ten beste dat klonk als een klok, en dat nog eens extra luister kreeg door de aanwezigheid van de professionele tenor Aart Mateboer uit Kampen en de eigen koorsolist Albert Wessels.

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop sluit met dit concert een enerverend jubileumjaar af. Een jaar dat begon met het Nieuwjaarsconcert, een jaar waarin de ingetogen Passiestonde werd uitgevoerd in Geesteren en Vroomshoop, waarin liefst zes keer werd meegewerkt aan de theaterproductie De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop en De Voorveghter in Hardenberg, waarin werd opgetreden bij korenfestival ‘Twenterand Zingt’ in Vroomshoop en ‘One-ness’ in Westerhaar, waarin het 70-jarig jubileum van muziekvereniging Beatrix in Bergentheim werd opgeluisterd, waarin werd meegewerkt aan verschillende kerkdiensten, waarin een benefietconcert samen met een projectkoor van 75 mannen werd gegeven ten behoeve van het ‘Glazen Café’, een jaar dat dus werd afgesloten met dit ontroerend mooie Kerstconcert samen met dit grote kerstvrouwenkoor.

Dit smaakt naar meer. Want op 14 januari volgt alweer het Nieuwjaarsconcert samen met violist Hrayr Ter-Sargsystan en sopraan Elma van den Dool. Daarna volgt op 17 maart een zevende voorstelling van de Winterkraaien en wellicht zelfs een achtste keer.
Het mannenkoor bestaat 65 jaar, maar gaat duidelijk nog niet met pensioen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›