4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA-CU-SGP: Vertrek Gerrit Laarman uit Christen Unie fractie Twenterand

· 2109× bekeken

TWENTERAND - De raadsfracties van het CDA, de Christen Unie en de SGP betreuren het vertrek van raadslid Gerrit Laarman uit de fractie van de Christen Unie.

Tot voor 4 jaar terug werd in Twenterand 1,2 miljoen Euro per jaar uitgegeven aan de 4 zwembaden. Inmiddels is dit teruggebracht tot 550.000 Euro per jaar. Met het voorstel voor vervanging van het oude overdekte zwembad De Stamper, door een nieuw te bouwen zwembad in Vriezenveen-Noord (locatie Prinsenweg-Oost), en met behoud van zwembad De Zandstuve in Vroomshoop, in zijn huidige 50 meter bad, komen de uitgaven maximaal op 645.000 Euro per jaar. Hierdoor worden de uitgaven voor deze basisvoorzieningen met bijna de helft verminderd. Dit bedrag is al onderdeel van de jaarlijkse begroting en er is dus geen sprake van een extra uitgave. Wat de coalitie betreft is dit wel het bedrag wat maximaal door de gemeente Twenterand uitgegeven mag worden aan de twee zwembaden.

De door het college gekozen aanbestedingsvorm geeft de coalitiepartijen het vertrouwen dat het voorstel binnen de gestelde (financiële) randvoorwaarden realiseerbaar is. Tevens voldoet dit voorstel aan de kaders die door de raad zijn gesteld en gebaseerd zijn op een raadsbreed voorstel zoals die al in 2013 zijn afgesproken.
Daarnaast is er voorlopig ook nog geen sprake van extra uitgaven voor een eventuele renovatie van sporthal De Stamper. Tijdens de evaluatie van de semipermanente hal, zoals deze gepland staat, worden de mogelijke aanpassingen aan de sporthal meegenomen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›