4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Workshop voor verenigingen en stichtingen

· 648× bekeken

TWENTERAND - In oktober heeft een enquête plaatsgevonden over de behoefte bij maatschappelijke organisaties aan informatie en advies op het gebied van vrijwilligerswerk. In totaal zijn 62 reacties ontvangen. Uit de enquête blijkt dat de vrijwilligers die actief zijn hun werk met veel plezier doen en over het algemeen uiteenlopende leeftijden en achtergronden hebben. Ruim de helft van de respondenten geeft aan vrijwilligersbeleid te hebben of hier mee bezig te zijn. Uit de enquête is gebleken dat ruim 38% van de respondenten onvoldoende vrijwilligers heeft voor de werkzaamheden die er zijn. Bovendien is door ruim 20 % aangegeven dat het aantal vrijwilligers de afgelopen jaren (sterk) is afgenomen. Belangrijkste redenen die hiervoor gegeven worden zijn vergrijzing van de vrijwilligersgroep en weinig aanwas van jongere vrijwilligers en moeite met de werving van nieuwe vrijwilligers.

Verder is duidelijk geworden dat maatschappelijke organisaties op diverse vlakken behoefte hebben aan ondersteuning. Meest genoemde onderwerpen zijn: Werving, behoud en begeleiding van vrijwilligers, werving van adverteerders/fondsen en PR en contacten met de pers.

Om organisaties verder op weg te helpen met deze onderwerpen, organiseert Vrijwilligerswerk Twenterand op donderdag 2 februari 2017 tussen 19:00 – 21:00 uur een workshopavond. Deze zal plaatsvinden in het gemeentehuis Twenterand. Noteer deze datum alvast in uw agenda van 2017! In januari ontvangt men een officiële uitnodiging met aanvullende informatie over de workshops en hoe men zich kunt aanmelden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›