4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

8000 euro dankzij vastenactie Noordik Vriezenveen

· 1538× bekeken

VRIEZENVEEN – Zo’n 170 leerlingen uit klas 3 en 4 van Het Noordik in Vriezenveen hebben deelgenomen aan de 24-uurs vastenactie. Een dag en een nacht op school, zonder eten, maar met veel lessen en verschillende activiteiten. Het doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor het expeditieteam dat in februari naar Suriname vertrekt. Gistermiddag vond de aftrap plaats van de actie die (dit jaar voor de derde keer) door het expeditieteam werd georganiseerd. Vierentwintig uur later, op vrijdagmiddag, werd de actie afgesloten met een door de afdeling Zorg en Welzijn verzorgde lunch en kon het bedrag bekend gemaakt worden: maar liefst 8.000 euro. Een prachtig bedrag dat in Suriname een goede bestemming gaat krijgen.

De reis van het expeditieteam staat gepland voor 11 t/m 19 februari 2017. Maar in de aanloop naar hun daadwerkelijke vertrek heeft het team dat bestaat uit Anna Rijzebol, Yaël Eshuis, Diede Schwarte, Jan Bos, Tobias Terlouw, Jarno Rond, Denise Jansen, Lars van Soolen en hun coaches mw. Ter Braak en dhr. Heinink, al diverse verkoop- en PR-acties gehouden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun project.

In Abenaston, een dorp in het district Sipaliwini, in het binnenland van Suriname, krijgt het ingezamelde geld een goede bestemming. Het team gaat ervoor zorgen dat ze op de Obed en Alexanderschool in Abenaston, waar 180 kinderen uit de regio onderwijs volgen, enkele zonnepanelen krijgen. Die kunnen straks de stroom leveren voor de laptops die ook vanuit Nederland meegenomen worden. Op die manier wordt het ICT-gebruik op de school mogelijk gemaakt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›