4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Lions en Rotary samen voor KWF kankerbestrijding

· 933× bekeken

TWENTERAND - Lions Twenterand en Rotary Twenterand gaan in 2017 samen steun geven aan KWF kankerbestrijding. De Lions gaan dit doen met haar project “Wandelen voor Anderen” op tweede kerstdag maandag 26 december 2016, Rotary organiseert 23 en 24 juni 2017 in Twenterand de “Samenloop voor Hoop”. De opbrengst van beide projecten gaat naar regionale projecten van KWF kankerbestrijding. De opbrengst van de Lions kerstwandeling gaat specifiek naar het Vechtgenotenhuis tussen Beerze en Ommen, die van de Rotary ook naar andere projecten.

Het Vechtgenotenhuis bij Beerze is een regionaal inloopcentrum voor (ex) kankerpatiënten, hun partners, familie en vrienden, waar ook veel Twenteranders gebruik van maken. Hoofddoel is een lotgenotencontact.
"Hier kunnen kankerpatiënten zich zelf zijn, leren omgaan met hun emoties en verwarring. Samen praten, koffiedrinken of wandelen”.
Ook worden er workshops, themamiddagen en sportactiviteiten georganiseerd.
Het inloophuis is bewust gesitueerd op een plek ver weg van het ziekenhuis, waar de patiënt zoveel nare dingen heeft meegemaakt.

De kerstwandeling “Wandelen voor Anderen” is traditioneel uitgezet in het mooie ouderwetse en kleinschalige kampenlandschap van het natuurgebied “Eerder Achterbroek” tussen Ommen en Den Ham, te starten bij de Junnerdijk. Dit jaar voor de 24e keer. “Samenloop voor Hoop” wordt gehouden op 23 en 24 juni bij de manege van de Vjenneruiters in Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›