4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Opening semi permanente sporthal Vriezenveen

· 1486× bekeken

VRIEZENVEEN - “Wat hebben jullie die hal snel gebouwd, ook bestuurlijk is het allemaal snel verlopen”, constateerde wethouder Martha van Abbema tijdens de officiële opening van de sporthal in Vriezenveen.
“Goed dat de sportverenigingen er zelf voor gezorgd hebben dat die hal er gekomen is. Dit is typisch een voorbeeld van participatie: een goed voorbeeld”, aldus van Abbema.
Voorafgaande aan haar openingswoord sprak Gerard Nijkamp voorzitter van korfbalvereniging Amicitia namens de basketbalvereniging Peatminers, volleybalvereniging Vrivo en turnvereniging KEV.

“Doelmatig en sober, dat is de opdracht die Stichting Binnensportaccommodaties Vriezenveen zich ten doel had gesteld. Dit naast duurzaamheid en schoon en veilig sporten, zodat het past in de visie van de sportbonden “samen voor een veilig sportklimaat”. Ik durf te beweren en te wedden dat in Vriezenveen een hal gerealiseerd is die qua prijs-kwaliteitverhouding de goedkoopste in Nederland is. “

In 2011 is er een plan opgesteld onder leiding van het sportplatform samen met de binnensportverenigingen en de voetbalverenigingen voor een nieuwe sporthal in combinatie met een zwembad. Dit plan werd niet omarmd door de gemeente.
In 2014 tijdens het zaalurenoverleg (hierbij worden de zaaluren voor het seizoen verdeeld onder de verenigingen) van de verenigingen en de gemeente bleek een structureel tekort aan zaaluren in de Vriezenveen.
Naast een duidelijke ledengroei bij de verenigingen , de wens om niet 1 keer maar 2 keer in de week te kunnen trainen, was ook het trainen en spelen van thuiswedstrijden in sporthallen buiten de gemeente Twenterand een doorn in het oog van onze verenigingen. Deze uitgangspunten kwamen niet overeen met het doel van de gemeente om meer dan 70% van de bevolking aan het bewegen /sporten te krijgen. Een duidelijk knelpunt was ontstaan.

In de aanloop naar de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 is door alle verenigingen in Vriezenveen veel gelobbyd bij de politiek voor een tweede hal in Vriezenveen. Na de vorming van een nieuw college, kwam onder leiding van wethouder Bert Oudendijk de realisatie van een semipermanente sporthal in een stroomversnelling. Na het tekenen van een Intentieverklaring op 31 januari 2015 door de 4 verenigingen kon de raad aan de slag. Ook het Sportplatform onder aanvoering van Hans Bakker heeft haar steentje bijgedragen.
Besluitvorming in de raad vond plaats in maart 2015 en aansluitend is de omgevingsvergunning aangevraagd en kon de aanbesteding plaatsvinden, na oprichting van Stichting Binnensportaccommodaties Vriezenveen.
Start bouw werd gevierd op 6 december 2015 door daadwerkelijk een schop in de grond te zetten door stichtingsbestuur, bouwcommissie en voorzitters. Een mijlpaal, maar na enkele tegenslagen is in april 2016 daadwerkelijk de bouw gestart door aannemer Heldoorn. Oplevering van de hal was op 14 oktober 2016. Vooral bij de start van de bouw en de realisatie van de fundering is veel zelfwerkzaamheid verricht door de leden van de 4 verenigingen, waarvoor hulde en dank.

Gezien de eerste ervaringen met hal 2 worden de waarschuwingen die geuit zijn bij het tot stand komen van deze hal helaas werkelijkheid. De akoestiek in de hal, het aantal kleedkamers, de bereikbaarheid en het gevolg overbelasting van de huidige kleedkamers in de Stamper zijn verbeterpunten wil men praten van een veilig en goed sportklimaat. De politiek heeft destijds besloten hier geen extra financien voor vrij te maken. Echter, wil men het multifunctionele sport en beweegcentrum de Stamper helemaal optimaal kunnen laten functioneren voor nu en de toekomst, zou de politiek voor een veilig sportklimaat in de accommodatie extra financiële middelen beschikbaar moeten stellen.

De stichting is bezig met naamgeving van de hal. Er gaat een oproep uit naar sponsoren voor een naam op de hal, ook voor de herkenbaarheid. Je speelt in de Stamper of in de ……. Hal.”
De openingshandeling zelf vond plaats in de nieuwe hal. Met de Adventstijd die begint werd er gekozen voor het “inblazen” van de hal met een midwinterhoorn. Wethouder van Abbema kreeg de midwinterhoorn als aandenken mee.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›