4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GBT: Wethouder Van Abbema moet dorpsraden excuses aanbieden

· 1356× bekeken

VROOMSHOOP - GemeenteBelangen Twenterand vindt dat wethouder Van Abbema een slecht voorbeeld geeft door een oproep van drie dorpsraden via de media om te komen met een transparant en eerlijk zwembadonderzoek op vier locaties af te doen als “onbehoorlijk” en “polariserend”. Daarnaast komt ze met een dreigement: ze wil de subsidie van de dorpsraden naar aanleiding hiervan wellicht zelfs intrekken. “Respectloos. Omdat de dorpsraden een andere mening hebben? Hun taak vervullen, het belang behartigen namens 4.300 inwoners en met een reëel voorstel? Wethouder Van Abbema, we leven hier niet in Rusland”, aldus Mark Paters.

Het verkapte dreigement van wethouder Van Abbema is respectloos en in strijd met wat het college van burgemeester en wethouders wil met burgerparticipatie, namelijk meer betrokkenheid. Burgemeester Visser riep dinsdag in een persbericht inwoners op tot burgerparticipatie, waarop de gemeente Twenterand tot nu toe een magere 6- scoorde. En de reden van de magere score was dat inwoners en organisaties zich niet serieus genomen voelen door de gemeente.

Visser gaf daarbij aan dat de gemeente hierin tekortschiet en nog heel wat kan leren. “En waar de gemeente in tekortschiet brengt enkele dagen later wethouder Van Abbema haarfijn in de praktijk. Dan begrijp je er helemaal niets van.”

Paters: “Wethouder van Abbema is hiermee allesbehalve de verbinder die ze zegt te willen zijn en zet hiermee de relatie met de dorpsraden en plaatselijk belang op het spel. Het zou haar daarom sieren als ze ruiterlijk en publiekelijk excuses aanbiedt, omdat zij haar opmerkingen via deze weg uitte.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›