4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Jaarrekening 2015 van Het Punt laat een flink tekort zien

· 2136× bekeken

VROOMSHOOP - De jaarrekening over 2015 is door de Gemeente ontvangen in september 2016. Op zich is het al een veeg teken dat de jaarrekening zo laat is. Gewoonlijk heeft een Stichting de jaarrekening tussen 3 en 6 maand na afloop van een boekjaar wel voor elkaar. Dat is dus niet gelukt. Als excuus kan gelden dat er allerlei opstartperikelen speelden, en ook dat een directeur-bestuurder opstapte in september 2015. Toen al werd het duidelijk dat er financiële problemen speelden. Daar heeft de gemeente toen op ingespeeld door geen aflossing (€55.809 per jaar) op de hypotheek te vragen voor 2015 tot en met 2017, Daarnaast werd de rente met €35.000 per jaar verminderd in 2015 en 2016. Al met al een steunpakket van ruim €90.000, ook al in 2015. Desondanks bedroeg het tekort €75.222. Zonder de voornoemde maatregelen was het tekort nog veel hoger uitgevallen, en had het ruim €166.000 bedragen.

Is de gifbeker nu leeggedronken? Nee, er is nog meer. De accountant heeft zijn oordeel onthouden aan de jaarrekening van 2015.De onderbouwing van deze onthouding is dat, "gegeven de aard van de activiteiten en de omvang van de stichting, de interne organisatie niet op economisch verantwoorde wijze zodanig kan worden ingericht, dat door accountantscontrole op rationele wijze de vereiste zekerheid kan worden verkregen over de volledigheid van de in de jaarrekening 2015 opgenomen opbrengsten en de daarmee rechtstreeks samenhangende posten". Dat is dus een hele mondvol met termen die best lastig te begrijpen zijn. Vrij vertaald: gezien de grootte van Het Punt moet men eigenlijk een betere, meer professionele, administratie voeren. Anders kan de accountant er ook weinig mee. Overigens benadrukt de accountant ook de mate van onzekerheid over de continuïteit van de stichting.

De Raad van Toezicht en de huidige directeur/bestuurder zijn nu druk bezig om tot een realistische exploitatie te komen. Daarbij wil men de ook de financiële administratie naar een hoger niveau tillen. Dat zou dan wel tot een goedkeurende accountantsverklaring kunnen leiden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›