4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wilfried Loman uit Vriezenveen gaat naar EuroSkills 2016 Gotenburg

· 1627× bekeken

VRIEZENVEEN - Wilfried Loman uit Vriezenveen vertegenwoordigt ons land tijdens EuroSkills: het ‘EK voor beroepen' dat van 1 t/m 3 december plaatsvindt. Wilfried is al nationaal kampioen Mechatronica en maakt deel uit van Team Nederland: 39 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.
Wilfried leert bij REMO West Twente en werkt bij Hollander Techniek. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Mede door deelname aan de Nederlandse kampioenschappen krijg ik bij mijn werkgever mooie kansen aangeboden om verder te groeien binnen het bedrijf" aldus Wilfried.

In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.

Grootste beroepenevent van Europa
In The Swedish Exhibition & Congress Centre in Gotenburg worden door de organisatie 40.000 bezoekers verwacht tijdens de drie wedstrijddagen. Op het evenement, waar ook een conferentieprogramma plaatsvindt, komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie van vertegenwoordigers van mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van OCW uit ons land.

Skills Heroes
De kandidaten hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo'ers. Het ministerie van OCW heeft de vakwedstrijden van Skills Heroes in de ‘excellentieregeling' opgenomen. Hierdoor kunnen mbo-scholen de vakwedstrijden in hun excellentieplannen en het reguliere onderwijsprogramma integreren. 55 mbo-scholen doen de komende jaren mee met vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 556 opleidingen in 65 wedstrijdrichtingen. Dit is een stijging van bijna 90% in vergelijking met afgelopen jaar.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door de ministeries van OCW en EZ en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Bij Team NL zijn de volgende partners betrokken:
Aventus, Deltion College, Drenthe College, Edudelta College Goes, Friesland College, Groenhorst, Installatiewerk Midden, Installatiewerk Noord-Holland, Koning Willem I College, MBO Amersfoort, MBO Utrecht, Nimeto Utrecht, Noorderpoort, Rijn IJssel, ROC de Leijgraaf, ROC Friese Poort, ROC Mondriaan, ROC Ter AA, ROC van Amsterdam, ROC van Twente, ROC West Brabant, Scalda, SG De Rooi Pannen, Summa Engineering.

De Nederlandse deelname aan EuroSkills wordt verder ondersteund door Anko Zakenreizen, Brancheplatform Kappers, Bouwend Nederland, MBO Raad, Stayokay, VBW, Vakkanjers, VHG, Visavi en Pivot Point.

Een overzicht van alle deelnemers en beroepen is te vinden op www.euroskills-team.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›