4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Uitslag tweede aanvraagronde ‘Westerhaar aan zet’ bekend

· 845× bekeken

WESTERHAAR - In de tweede ronde van de regeling ‘Westerhaar aan zet’ is een aanvraag ingediend door SportKaderServices voor het opstarten van een beweeg & e-bike groep. Voor dit initiatief wordt
€ 14.500 subsidie verstrekt. De aanvraag is een goede aanvulling op de initiatieven die in de eerste ronde zijn gehonoreerd: walking football, een mobiele skatebaan, kosteloze deelname aan de avondvierdaagse en activiteiten voor Koningsdag. Aanvragen voor de derde en laatste ronde van ‘Westerhaar aan zet’ kunnen nog tot 1 december worden ingediend.

Volgens wethouder Jan Binnenmars laten de activiteiten zien dat het thema ‘Bewegen’ goed is gekozen door de inwoners: “Met Westerhaar aan zet doen we een beroep op de ideeën en inzet van inwoners en andere partijen uit het dorp. Het is mooi om te zien dat in deze eerste en tweede ronde diverse enthousiaste mensen en groepen hiermee aan de slag zijn gegaan. Ik ben benieuwd wat de derde ronde ons nog gaat brengen!”

Beoordeling
De tweede ronde waarin inwoners, verenigingen en organisaties subsidie konden aanvragen, liep tot
1 september. De aanvraag van SportKaderServices is inhoudelijk beoordeeld door een aantal ambassadeurs van ‘Westerhaar aan zet’. Dit zijn vijf vertegenwoordigers van instanties uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Er is onder andere gekeken naar cofinanciering en de doelgroep van de activiteiten. Belangrijk is ook of op de lange termijn een effect wordt verwacht of dat de activiteiten stoppen na afloop van deze eenmalige subsidie.

Let op: derde ronde ‘Westerhaar aan zet’ nadert sluitingsdatum
In 2016 zijn er drie rondes waarin aanvragen gedaan kunnen worden. De derde en laatste aanvraagronde loopt tot 1 december 2016. In deze ronde is er opnieuw € 25.000,- voor initiatieven beschikbaar. Het gaat dan om aanvragen voor activiteiten gericht op meer beweging bij inwoners uit het dorp Westerhaar - Vriezenveensewijk.

Aanvraag indienen
Aanvragen kunnen worden ingediend door het invullen van het aanvraagformulier op www.twenterand.nl/westerhaaraanzet. Op deze pagina staat ook meer informatie over de voorwaarden en criteria waarop de aanvragen worden beoordeeld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›