4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kom je schoentje zetten bij Bibliotheek Twenterand.

· 1038× bekeken

TWENTERAND - Sinterklaastijd! Daar horen natuurlijk leuke Sinterklaasverhalen bij; en nog iets anders: je schoen zetten! Daarom mogen kinderen tot en met 6 jaar een schoen komen zetten bij de Bibliotheek Twenterand. Vanaf vrijdag 18 november kun je daarvoor een vouwschoen afhalen bij de bibliotheken in Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham of Westerhaar. Knutsel daarna het vouwschoentje thuis in elkaar en versier het mooi. Tot uiterlijk 30 november kun je je gevouwen en versierde schoen weer inleveren in de bibliotheek. Die nacht vullen pieten alle schoentjes. Vanaf donderdag 1 december tot en met maandag 5 december mogen de kinderen dan komen kijken wat Sinterklaas in de vouwschoenen heeft gedaan.

In de vouwschoenen zullen de kinderen een schoenboekje vinden dat dit jaar is geschreven én kleurrijk geïllustreerd door Harmen van Straaten. Het boekje heet heel toepasselijk ‘Het cadeau’.

’t Heerlijk Voorleesavondje
Het schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 1 december. Boekhandels en bibliotheken roepen alle ouders van Nederland op om die avond minimaal 15 minuten aan jonge kinderen voor te lezen. De Bibliotheek Twenterand weet als geen ander hoe belangrijk voorlezen is. Met slechts een kwartiertje per dag neemt de lees- en taalvaardigheid van kinderen enorm toe. Het Schoenboekje is goed voor 15 minuten (voor)leesplezier. Een ideaal cadeautje voor uw kind dus!

Kinderen die het schoenboekje ‘Het cadeau’ in hun (vouw)schoentje willen krijgen moeten er snel bij zijn, want zelfs op de boot van Sinterklaas is de ruimte beperkt en ‘op is op’.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›