4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD: De drietrapsraket bereikt haar doel niet

· 1065× bekeken

TWENTERAND - De VVD Twenterand heeft tijdens de begrotingsvergadering over het jaar 2017 drie keer gepoogd de voorgestelde OZB opbrengstverhogingen voor 2017 van tafel te krijgen, te verlagen of deze belasting in ieder geval anders te gaan verdelen. Deze drietrapsraket van de VVD heeft helaas haar doel niet bereikt.

Fractievoorzitter Walraven: “Ik ben blij dat we deze drie pogingen hebben gedaan, waarbij ons standpunt over de OZB belasting recht overeind is gebleven. Wij blijven als VVD tegen het gebruiken van de OZB belasting als sluitpost van een begroting, maar we hebben (nog) te weinig zetels om hierin beslissend te kunnen zijn. Dat gaat echter in maart 2018 veranderen, daar ben ik van overtuigd.”

In een laatste poging aan het eind van de vergadering legde de VVD de nadruk op de solidariteitsgedachte bij het stimuleren van de lokale economie. Deze gedachte staat overigens los van een mogelijk op te richten ondernemersfonds, voor zo’n fonds moeten de ondernemers zelf de gelden opbrengen, naar de mening van de VVD, maar de gemeente kan bij de inning hiervan een rol spelen.

Mogelijk dat de VVD zelfs binnen de politiek in Twenterand geschiedenis heeft geschreven door het feit dat deze laatste poging door het college als positief werd aangemerkt en aangaf zich in dit amendement te kunnen vinden en waarbij één van de drie coalitiepartijen aangaf zich daarbij aan te willen sluiten. Na een schorsing bleek echter dat de coalitiegelederen zich toch weer gesloten hadden. De historische gebeurtenis voor Twenterand bestaat uit het feit dat dit amendement uiteindelijk. door alle coalitiepartijen, van tafel werd geveegd. Normaal gesproken volgen coalitiepartijen toch echt hun eigen college en hier werd het college in feite door alle coalitiepartijen eensgezind teruggefloten.

De VVD heeft uiteindelijk voor de begroting 2017 gestemd, maar tegen de bezuinigingen op de subsidies en de OZB verhoging. Al met al een inhoudelijk goede begrotingsvergadering waarin de verschillende fracties overigens wel wat erg lief voor elkaar waren. Dat zou mogelijk iets te maken kunnen hebben met het feit dat er verkiezingen aankomen. We gaan het zien.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›