4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Basisschool De Pölle van start met de Bibliotheek op School.

· 695× bekeken

DE POLLEN - Op dinsdag 8 november vond de ondertekening plaats van een samenwerkingsovereenkomst tussen basisschool CBS De Pölle en de Bibliotheek Twenterand. De Pölle gaat een nauwe samenwerking aan in het kader van het project de Bibliotheek op School. Schoolleider Norbert de Jong en bibliotheekdirecteur Bert Heideman ondertekenden de overeenkomst.

De school start met het landelijk ontwikkelde concept van de Bibliotheek op School. Eerder al startten de afgelopen periode acht andere scholen in Twenterand met een eigen schoolbibliotheek. Deze scholen leenden het afgelopen jaar al bijna 10.000 boeken aan hun leerlingen uit.

Met de ondertekening van de overeenkomst gaan De Pölle en de Bibliotheek Twenterand voor tenminste 3 jaar een nieuwe fase van intensieve samenwerking in. Doel is te komen tot een vernieuwde educatieve aanpak, waarbij in de school een volwaardige schoolbibliotheek met een digitaal uitleensysteem en een digitale portal wordt gerealiseerd, maar er ook volop aandacht is voor het bevorderen van lezen en leesplezier. Deze aanpak sluit perfect aan bij het onderwijsconcept ‘onderwijs 3.0’, waarmee de school werkt. De bibliotheek levert daarbij een bijdrage aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.
Waarschijnlijk nog voor de zomervakantie zal de schoolbibliotheek op De Pölle worden ingericht.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›