4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zevende voorstelling van De Winterkraaien

· 2136× bekeken

VROOMSHOOP/HARDENBERG - Er komt een zevende voorstelling van De Winterkraaien, en wel op vrijdag 17 maart 2017 in de Vooveghter te Hardenberg.

In de zomer van 2014 stelde Thea Kroese uit Vroomshoop voor het dramatische verhaal van de zeven winterkraaien uit het boek van Aar van de Werfhorst om te zetten naar een theaterproductie. In dit boek wordt het harde leven en de dood van zeven veenarbeiders beschreven die omstreeks 1900 verdronken in de vaart die door het eindeloze en troosteloze veenlandschap liep van Noordoost Overijssel.

Componist Gezinus Veldman werd gegrepen door het idee en ontwikkelde in het jaar erna de muziek voor het Chr. Mannenkoor Vroomshoop waarvan hij de dirigent is. Cameraman Ruud Dilling maakte fraaie filmbeelden in het veengebied nabij Sibculo. De stichting Levend Vroomshoop nam de organisatie op zich. Zou het lukken het nieuwe theater Het Punt in Vroomshoop één keer vol te krijgen? De belangstelling overstemde alle verwachtingen: liefst vier keer was Het Punt in het voorjaar van 2016 totaal uitverkocht.

De solisten, bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel, zorgden samen met pianist Gezinus Veldman en het mannenkoor voor een indrukwekkende omlijsting van de verhalen van Thea Kroese. De stroom geïnteresseerden bleef maar aanhouden, wat in het najaar van 2016 resulteerde in twee extra voorstellingen met opnieuw volle zalen in theater de Voorveghter te Hardenberg.

Al snel ontstond er een nieuwe wachtlijst. De stichting Levend Vroomshoop heeft daarom besloten op vrijdag 17 maart 2017 een zevende voorstelling van De Winterkraaien in te plannen in dit theater. Belangstellenden kunnen rechtstreeks contact opnemen met de Voorveghter, www.voorveghter.nl , tel. 0523-280350. Men kan ook mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen naar 0546-642191. De entreeprijs is € 17,50 incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina’s.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›