4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Nieuwe Twenteranders aan de slag met kernwaarden samenleving

· 994× bekeken

VRIEZENVEEN - Maandag 31 oktober begint de eerste workshop van een reeks van drie voor statushouders in de gemeente Twenterand, om een extra impuls te geven aan de integratie en participatie van deze mensen. Burgemeester Visser van de gemeente Twenterand zal de nieuwe Twenteranders welkom heten: “Wonen in Nederland brengt rechten en plichten met zich mee. Ik vind het belangrijk dat nieuwe inwoners hiervan op de hoogte zijn, want dat helpt hen bij een snelle integratie in de buurt en om actief deel te nemen aan onze samenleving.”

De gemeente Twenterand geeft in samenwerking met Vluchtelingenwerk Oost Nederland vorm aan dit zogeheten Participatieverklaringstraject (= PVT) in de vorm van een workshop ‘Kernwaarden’. Het gaat om de kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie die door het rijk zijn bepaald. Verdeeld over twee dagdelen krijgen de mensen uitleg van VluchtelingenWerk Oost Nederland. In de periode oktober t/m december volgen ± 45 meerderjarige statushouders deze workshop.

Inhoud workshop
In het eerste dagdeel gaat Alexander Veerman, predikant van de Ontmoetingskerk in Vriezenveen, in discussie met de deelnemers over het thema vrijheid en gelijkwaardigheid. In het tweede deel geeft een werkconsulent van de gemeente Twenterand meer uitleg over de bemiddeling naar regulier werk. De eerste workshop vindt op 31 oktober 2016 plaats in het Jongerencentrum Flashback in Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›