4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Twentse wensambulance op bezoek bij Vrouwen van Nu Vriezenveen

· 1210× bekeken

VRIEZENVEEN - Er was een mooi plekje gereserveerd voor de Twentse wensambulance om de Vrouwen van Nu Vriezenveen een kijkje te geven in de ambulance zelf. Maar eerst vertelde Hans Mollema meer over het initiatief,. Negen jaar geleden is de stichting opgericht. Een idee dat in Hengelo geboren is. Met een afgedankte ambulance werd er begonnen. Inmiddels zijn er maar liefst 30 wensambulances.

Hans Mollema vertelde boeiend over die wensen en hoe simpel die soms kunnen zijn. Nog een keer naar de Markelose es om de oude boerderij te zien. Het bij kunnen wonen van een bruiloft van een kleinkind. Ook kinderwensen worden graag vervuld. Zoals de wens van een negenjarig meisje om een keer paard te kunnen rijden op een speciaal zeil.

Het idee is geboren omdat het niet meer mogelijk was om een keer een straatje om te rijden met de gewone ambulance, als mensen hun huis, hun buurt nog een keer wilden zien. Iemand die gezond is heeft duizend wensen, iemand die ziek is maar één! En juist die ene wens willen de vele vrijwilligers van de Twentse wensambulance graag vervullen. Dankzij oprichter Cor Havelaar kennen we nu het principe van de wensambulance. Typisch Nederlands, maar sinds zij de landsgrenzen over gaan om wensen te vervullen, sluiten meer landen zich aan. Italië is zo’n voorbeeld.

Na dit boeiende betoog werden er flink wat beertjes gekocht bij de stand, ging de collectebus van hand tot hand en vervolgens kreeg men buiten bij de ambulance uitleg hoe het vervoer precies in z’n werk gaat. Een prachtige avond, die het verdient om verder verteld te worden. “Want nog te vaak hoor ik: had ik dat maar eerder geweten, dan had die laatste wens wel in vervulling kunnen gaan”, besluit Hans Mollema zijn verhaal.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›