4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD: Geen marktconsultatie zwembadlocatie Zandstuve

· 1777× bekeken

DEN HAM - De gemeenteraad heeft in meerderheid besloten om te komen tot een raadsvoorstel over een nieuw te bouwen overdekt zwembad in Twenterand, te kiezen voor een marktconsultatie. Er is echter besloten dit voor slechts twee locaties te doen, namelijk de locatie van ons huidige overdekt zwembad de Stamper en een locatie aan de noordkant van Vriezenveen.

De VVD Twenterand heeft daarna contact gezocht met een betrouwbare marktpartij, die na een aantal gesprekken aangaf mee te willen werken aan een (gratis) marktconsultatie, voor een solitair overdekt zwembad incl. doelgroepenbaden op de locatie de Zandstuve in Vroomshoop en heel belangrijk, aangaf gegarandeerd onder het maximaal beschikbare bedrag te kunnen blijven.

Chris Walraven: “De wethouder geeft nu aan dat de marktconsultatie al klaar is en dat de locatie Zandstuve en deze marktpartij daar niet in kunnen meeliften. Zonder opdracht van het college is deze marktpartij niet bereid werkzaamheden te verrichten en zaken verder uit te werken. Men wil een faire kans en niet gebruikt worden voor een politieke strijd tussen partijen en college en voor dit standpunt heeft de VVD zeker begrip. Ik betreur deze gang van zaken weliswaar, maar formeel heeft de wethouder natuurlijk gelijk en is dit standpunt in overeenstemming met de uitspraken van de gemeenteraad.”

Deze marktconsultatie kost de gemeente geen extra geld en doet tevens recht aan het feit dat veel inwoners van Twenterand de locatie Zandstuve ook een geschikte plek voor het nieuwe zwembad vinden. Daarbij komt nog eens, dat het voor de toeristische uitstraling van Den Ham van toegevoegde waarde zou zijn. Dit solitaire zwembad kan overigens ook op de twee onderzochte locaties worden gebouwd, maar links of rechts om, of het er ooit van komt is nu dus hoogst onzeker en heeft alleen een kans als het college er niet in slaagt een raadsvoorstel te presenteren dat voldoet aan de financiële voorwaarden. Een gemiste kans? In de ogen van de VVD wel, maar ook hier de beslist de meerderheid en dat democratisch principe onderschrijft de VVD overigens volledig.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›