4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Wanneer starten werkzaamheden fietspad Kerkallee?

· 922× bekeken

DEN HAM - De VVD Twenterand heeft met belangstelling de werkzaamheden aan de Kerkallee in Den Ham gevolgd, die hebben geleid tot een weginrichting met als maximumsnelheid 30 km. per uur, een van de afspraken met betrekking tot het verhogen van de veiligheid voor fietsers van en naar sportpark ‘de Rohorst’. De VVD is van mening dat de nieuwe wegindeling de veiligheid sterk verhoogd en heeft geconstateerd dat het landbouwverkeer de weg, mede door de aangelegde drempels, mijdt en kiest voor een andere route.

Tevens heeft de VVD echter geconstateerd dat er met de werkzaamheden voor de aanleg van een fietspad in twee richtingen tot op heden nog niet begonnen is. Normaal gesproken, zou je er toch van uit mogen gaan dat deze werkzaamheden samen met de nieuwe weginrichting waren opgepakt. Nu moet de Kerkallee mogelijk weer voor een aantal weken voor alle verkeer worden afgesloten.

Chris Walraven: “ De herst- en winterperiode komt er aan en het wordt al snel eerder donker en dat maakt de verkeersveiligheid er meestal niet beter op, zeker niet voor fietsers. Ook grondwerkzaamheden kunnen hierdoor vertraging oplopen of zelfs een periode überhaupt niet mogelijk zijn. Het college en de meerderheid van de raad heeft aangegeven dat de aanleg van dit fietspad noodzakelijk is om de veiligheid te verhogen. Als dit zo is, vragen wij ons af waarom deze aanleg zo lang moet duren? Als de veiligheid echt in het geding is, moet je snel handelen en is iedere dag uitstel er één te veel.”

De VVD Twenterand heeft het college daarom schriftelijk gevraagd naar de reden van het feit dat er met de werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad nog niet begonnen is en of de nieuwe weginrichting mogelijk invloed heeft op de eerder genomen beslissing een fietspad aan te leggen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›