4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Basisscholen maken kennis met democratische besluitvorming op Delta TV

· 885× bekeken

VRIEZENVEEN - Van donderdag 6 t/m dinsdag 11 oktober zet de gemeente Twenterand voor het derde achtereenvolgende jaar haar deuren open voor de bassischolen om het spel Democracity te spelen. In dit spel maken de kinderen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand kennis met de democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen. Iedere groep wordt terzijde gestaan door een gemeenteraadslid. Donderdag 6 oktober trapt groep 8 van CBS De Linde uit Vroomshoop af.
Alle sessies zijn te volgen via DeltaTV. Van 10-12 en van 13-15 uur wordt er overgeschakeld naar de raadszaal, op al die 4 dagen!

De groepen worden begeleid door ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ zoals zij zichzelf noemt. Bij iedere groep is er een raadslid aanwezig om te helpen en om vragen te beantwoorden.

Volksvertegenwoordigers
De klas wordt ontvangen in de raadzaal in het gemeentehuis van Twenterand. De kinderen nemen plaats op de zetels van de raadsleden en vormen samen de volksvertegenwoordigers van een stad, die in eerste instantie alleen bestaat uit woningen. Het is aan de leerlingen om via democratische wijze beslissingen te nemen over wat er verder in de stad gebouwd moet worden, met een beperkt budget. Er moet dus echt gekozen worden.

De planning ziet er al volgt uit:Op de dagen 6, 7, 10 en 11 oktober zijn er zowel een ochtend als een middagsessie. De ochtendsessie is van 10 tot 12 uur, en de middagsessie van 13 tot 15 uur.
In totaal dus 8 sessies, waar in totaal zo'n 180 basisscholieren aan meedoen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›