4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Ook in Twenterand ‘schop in de grond’ voor aanleg glasvezel

· 1475× bekeken

TWENTERAND - Wethouder Ben Engberts zette vanmiddag samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste 'schop in de grond': het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Twenterand. Op 11 juli jl. werd al bekend dat 50% van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Dit was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied
De aannemer is al begonnen met voorbereidingen voor de aanleg: op verschillende locaties is al geschouwd om te bepalen waar de glasvezelkabels komen. "Voordat we gaan starten met de graafwerkzaamheden, vonden we het belangrijk om een moment te kiezen om samen symbolisch de eerste schop in de grond te zetten”, zegt Piet Grootenboer. “Het is wederom een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Twentse platteland. Dit is al het vierde deelgebied waar we succesvol kunnen starten met de aanleg van glasvezel”

Wethouders trots op vooruitstrevende verbinding
Ben Engberts is blij met de komst van glasvezel in het buitengebied. “Zo’n 1750 huishoudens krijgen een glasvezelaansluiting thuis. Ruim de helft maakt gebruik van het dienstenaanbod. Dit zal in de loop van de tijd alleen maar toenemen. De noodzaak voor snel en betrouwbaar internet wordt steeds meer gevoeld door een steeds groter deel van onze inwoners. De vraag naar een goede verbinding en ook het aanbod van diensten wordt steeds groter. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor onderwijs, zorg op afstand en uiteraard de agrarische sector.”

Aannemer bij u in de buurt
Niet alleen voor Cogas en de inwoners is deze happening belangrijk. Ook GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking tussen de aannemers BAM Infra Telecom bv en Van Gelder Telecom bv) is blij verder te kunnen met de werkzaamheden. GNT is de aannemer die in Twenterand deze glasvezeloperatie zal realiseren. GNT verwacht dat de aanleg in Twenterand volgend voorjaar is afgerond.

Meer informatie over Glasvezel buitenaf is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›