4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Aangename afsluiting Monumentendag in het Witte Kerkje

· 1089× bekeken

TWENTERAND - Monumentendag 2016 bleek een buitengewoon zonnige dag te zijn, en velen trokken er dan ook op uit om de monumenten in de gemeente Twenterand te bezoeken. In een van deze monumenten, namelijk het Witte Kerkje halverwege Geerdijk en Den Ham, organiseerde de Stichting Levend Vroomshoop traditiegetrouw de muzikale afsluiting van Monumentendag. Veel van de bezoekers kwamen vanwege de aangename temperaturen per fiets naar deze prachtige locatie.

Deze mooie en intieme kerk paste perfect bij de inhoud van deze avond. Thea Kroese leidde de bezoekers met verve door het programma en introduceerde eerst de Nostra Dames, vier dames die a capella in vele toonaarden hun liedjes zongen in diverse talen en met verrassende en grappige teksten.
Marga Kool vertelde een aantal van haar verhalen op een manier zoals alleen zij dat kan, met onderkoelde humor en onverwachte pointes. In een kort interview dat Thea Kroese met haar had, benadrukte Marga Kool het belang van het Nedersaksisch, de taal waarmee velen van ons zijn opgegroeid.

De Stichting Levend Vroomshoop kan samen met de bezoekers terugkijken op een geslaagde avond, en bereidt zich nu samen met de Programmaraad van theater Het Punt voor op een volgend evenement, namelijk een Grote Streektaalavond met Harm en Roelof op vrijdag 7 oktober. Kaarten daarvoor zijn verkrijgbaar bij Het Punt en kosten € 15, - incl. koffie voorafgaand aan de voorstelling.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›