4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Hart voor Handicap dankt alle collectanten en gulle gevers!

· 1132× bekeken

VROOMSHOOP/WESTERHAAR - In de week 34 en 35 hield Hart voor Handicap haar jaarlijkse collecte voor mensen met een handicap en/of chronische ziekte voor de afdeling Ango-Nijverdal e.o.
Hart voor Handicap dankt alle gulle gevers en in het bijzonder de collectanten die een paar uur van hun tijd hebben gegeven om zich in te zetten voor mensen met een handicap. Wij kunnen niet zonder u!

De opbrengst van de collecte in Luttenberg was € 442.09
De opbrengst van de collecte in Lemelerveld met ( 5 collectanten) was € 233.92
De opbrengst van de collecte in Nijverdal was € 4984.87
De opbrengst van de collecte in Heino (1 collectant) was € 183.03
De opbrengst van de collecte in Vroomshoop was € 2193.71
De opbrengst van de collecte in Westerhaar was € 265.26

Hart voor Handicap verzorgt de collecte van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango) afdeling Nijverdal e.o. Het geld dat Hart voor Handicap ophaalt, gaat o.a. naar individuele financiële hulpverlening betaald aan mensen met een beperking die buiten elke regeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en zorgverzekeraar vallen. Ook wordt sociaal, juridisch, financieel en belasting advies gegeven aan mensen met een beperking.

Deze hulpverlening is hard nodig om de gehandicapte medemensen een volwaardig leven te geven met hun beperking of chronische ziekte. Eigen regie en niet (altijd) afhankelijk te zijn van anderen. Dit kan soms met een sta-op stoel of een speciale matras, maar ook met een autoaanpassing zodat iemand zijn mobiliteit terugkrijgt en weer kan gaan werken en een eigen inkomen kan verdienen. Ook kan een bijdrage gegeven worden voor de aanschaf van een computer om via het internet contacten te leggen of voor een hobby of (vrijwilligers)werk.

De Ango geeft ook sociaal, financieel en juridisch advies aan mensen met een beperking. De Ango heeft hiervoor adviseurs, dit zijn vrijwilligers die door Ango worden opgeleid. Contactgegevens zijn te vinden op de website www.ango-nijverdal.nl.
De collecte Hart voor Handicap voor 2017 staat gepland in week 23 van 4 tm 10 juni.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›