4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Tovertafels voor De Baalderborg

· 959× bekeken

TWENTERAND - Woonvorm De Baalderborg, met vestigingen in Vroomshoop en Den Ham, biedt zorg en ondersteuning aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, en aan ouderen die hulp nodig hebben om hun eigen leven te kunnen leiden, midden in de samenleving. De Baalderborg Groep probeert daarbij met name cliëntgericht te werken en een thuis en een ontspannen sfeer voor de bewoners te creëren. Vrijwilligers, familie, en de buurt spelen daarbij een grote rol. De Stichting Vrienden van de De Baalderborg Groep realiseert activiteiten of materialen die buiten het normale budget vallen en in het directe belang zijn van cliënten. Om deze extra’s te realiseren is de Stichting afhankelijk van giften, schenkingen en legaten. De Lionsclub Twenterand organiseert op 1 oktober op 3 locaties in het centrum van Vroomshoop het korenfestival “Twenterand Zingt” waaraan 30 koren meedoen. De toegang tot het korenfestival is gratis maar een vrije gift wordt zeer gewaardeerd. De opbrengst wordt geschonken aan de Stichting Vrienden van De Baalderborg, die deze zal gebruiken om een tovertafel aan te schaffen voor ouder wordende verstandelijk gehandicapten in de locaties Vroomshoop en Den Ham.

Een tovertafel is een kastje aan het plafond boven de (eet)tafel met beamer, infraroodsensoren en luidsprekers. Het kastje, dat dus hoog hangt, wordt nauwelijks opgemerkt door de bewoners, maar het reageert met beelden en eventueel geluid op bewegingen van haar gebruikers. Dat kan gebruikt worden voor allerlei interactieve beeldspelletjes die de ouderen stimuleren, zowel in fysieke activiteit alsook in sociale interactie.
De tovertafel draagt daardoor bij aan een ontspannen en fijne leefomgeving voor de bewoners van De Baalderborg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›