4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Het CDA is ook al begonnen met de verkiezingen 2017

· 1137× bekeken

VRIEZENVEEN - Op 10 september in Amsterdam schrijven 2 Twenteranders mee aan het landelijk CDA verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Frouwke Bramer en Couzijn Bos zijn hiervoor benaderd, om deel te nemen aan een unieke procedure. Vanuit het hele land zijn 1000 CDA-ers vanuit het grondvlak benaderd om op 5 thema’s met originele ideeën naar voren te komen en hierover samen te discussiëren, leidend tot een nieuw programma.

Het nieuwe programma zal veel beknopter worden dan voorheen; meer visie en minder details. De keuze voor een compact programma is een fundamentele vernieuwing voor het CDA. In de praktijk raken verkiezingsprogramma’s steeds sneller achterhaald door de actualiteit. De dreiging van IS, de problemen met Rusland of de instroom van vluchtelingen waren in het vorige programma nog niet (in die mate) voorzien. Dan verliest het programma zijn functie als leidraad voor een volle regeerperiode. Daarom kiest het CDA voor een programma op hoofdlijnen, dat meer vanuit waarden en beginselen wordt geformuleerd. Het compacte karakter betekent ook dat het programma niet langer alomvattend zal zijn. Het CDA presenteert een samenhangende visie op de problemen en oplossingen van vandaag en morgen.

Denk mee over de vijf thema's van de CDA1000.

Het programma wordt uitgewerkt naar 5 thema’s:

• Sterke samenleving; veilig , verbonden en samen
• Eerlijke Economie; werk, gelijke kansen, vertrouwen in de toekomst
• Zorg voor elkaar: aandacht voor mensen i.p.v. regels, managers en budgetten
• Familie & gezin; samenleven doe je niet alleen, omzien in liefde en respect
• Waarden & Traditie: open, tolerant en verantwoordelijk in rechten en plichten

Ook u kunt meedenken over deze thema’s en in dit proces uw ideeën aanleveren: bij Frouwke en bij Couzijn – per email naar twenterandcda@gmail.com of via de website www.cdatwenterand.nl of via de Facebook pagina CDA Twenterand. De CDA1000 vindt plaats op zaterdag 10 september 2016 van 10.00 tot 17.00 uur in Amsterdam.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›