4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Open Monumentendag Twenterand

· 1886× bekeken

TWENTERAND - Ook dit jaar vindt op zaterdag 10 september van 10 - 17 uur weer de jaarlijkse Open Monumentendag plaats in de gemeente Twenterand. Bijna 20 monumenten en bijzondere gebouwen zijn dan te bezichtigen. Vorig jaar maakten ongeveer 2000 bezoekers daar gebruik van.
Deze 30e Bankgiro Loterij Open Monumentendag heeft als thema “Iconen en Symbolen”. Monumenten hebben iconische waarde en/of een symbolische betekenis: zij getuigen van religiositeit, van macht, van een periode in de geschiedenis. Denk hierbij aan de verschillende kerken die in de gehele gemeente te bezichtigen zijn, maar ook aan het ‘Harmsenhuis’ en het Historisch Museum als symbolen voor de ‘Ruslui’.

De opening vindt op 10 september om 10 uur plaats in het Middendorpshuis te Den Ham. Bezoekers zijn hierbij van harte welkom.

Op de vrijdag daarvoor wordt al de Klassendag georganiseerd. Basisschoolleerlingen worden in contact gebracht met monumenten uit de omgeving. Op vrijdag 9 september mag groep 8 van basisschool Eltheto de Leemansmolen aan de Hammerweg in Vriezenveen bezoeken. Hier zullen de molenaars laten zien hoe de molen werkt, en zullen de leerlingen zelf mee mogen helpen om er voor te zorgen dat de molen goed kan draaien, en bij voldoende wind, zelfs zien hoe er gemalen wordt.

En de Stichting Levend Vroomshoop sluit de Monumentendag traditiegetrouw af met een muzikale avond, deze keer in het Witte Kerkje aan de Geerdijk 19b, halverwege Den Ham en Geerdijk. Niemand minder dan Marga Kool vertelt, zoals alleen zij dat kan, haar verhalen. Haar vertelsels zijn monumenten in de tijd. Dit zal worden afgewisseld met liederen gezongen door de Nostra Dames. Zij nemen u mee door de historie van de luisterliedjes.
Het programma begint op 10 september om half acht en duurt tot een uur of half tien. Entree: €7,50 te betalen aan de zaal.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›