4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De VoorleesExpress Twenterand zoekt enthousiaste vrijwilligers

· 1165× bekeken

TWENTERAND - Het taalproject De VoorleesExpress introduceert met inzet van voorlezers het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in Twenterand breidt zich verder uit en is daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer in een gezin aan de slag willen gaan. Niet alleen zeer dankbaar en belangrijk vrijwilligerswerk, ook nog eens goed voor je eigen ontwikkeling!

Geletterdheid is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met boeken en taal. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de voorleesperiode van september 2016 tot februari 2017.

Aan de slag als voorlezer? Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van passende boeken.

Geïnteresseerd? Meer informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl. Of neem voor aanmelden contact op met Dirry van de Grampel, Bibliotheek Twenterand via mail: dvdgrampel@bibov.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›