4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Treinverbinding Almelo - Mariënberg - Hardenberg

· 1655× bekeken

TWENTERAND - De trein tussen Almelo en Mariënberg rijdt met ingang van maandag 29 augustus door naar Hardenberg. Zo ontstaat een rechtstreekse treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg. Reisplanners geven vanaf begin augustus de juiste informatie bij het opvragen van een reisadvies van en naar Hardenberg.
ProRail heeft de sporen in Mariënberg aangepast en er komt een extra wissel in Hardenberg. Tegelijkertijd kreeg het traject tussen Mariënberg en Almelo nieuwe sporen, bielzen, spoorgrind en overwegen. En de beveiliging van het spoor is bijgesteld, zodat treinen sneller kunnen rijden .

Elk half uur rijdt er straks een trein op het traject Almelo - Hardenberg. Daardoor rijden er ook meer treinen per uur tussen Mariënberg en Hardenberg. In de daluren gaan daar acht treinen rijden, en in de spits twaalf.

De nieuwe dienstregeling van Arriva is mogelijk, omdat treinen harder gaan rijden. Tussen Almelo en Mariënberg gaat de snelheid omhoog van 80 naar 120 kilometer per uur. Ook hoeven reizigers niet meer over te stappen in Mariënberg, wat tijd bespaart. En op station Almelo wordt het spoor verder doorgetrokkken. Reizigers hoeven dan minder ver te lopen om over te stappen. Of om de uitgang van het station te bereiken.

De halte Geerdijk is helaas opgeheven. Dat is vervelend voor reizigers die daar elke dag gebruik van maken. Maar, zij kunnen vertrekken vanaf station Vroomshoop of Mariënberg. Voor sommigen vraagt dat geen extra reistijd. Voor anderen is het iets verder reizen, ongeveer één kilometer.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›