4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Dorcas Winkel Westerhaar ondersteunt gezondheidsproject in Mozambique

· 794× bekeken

WESTERHAAR - Het afgelopen jaar heeft Dorcas Winkel Westerhaar succesvol bijgedragen aan een project in Oekraïne. Voor het komende jaar heeft de winkel een nieuw Dorcas-project gekozen. De winkelopbrengst van dit jaar is bestemd voor het kinderontwikkelingsproject in Mozambique.
De gevolgen van hiv/aids zijn met geen pen te beschrijven. Ziekte, werkloosheid, armoede, kinderen die achterblijven zonder ouders en voor zichzelf en hun broertjes en zusjes moeten zorgen – een grote verantwoording voor de oudste kinderen van zo’n gezin. Dorcas heeft de handen ineengeslagen met haar partnerorganisatie om kind-gezinnen te helpen.

Deze kind-gezinnen in Mozambique worden geholpen met gezonde voeding en artikelen zoals zeep, tandpasta en keukengerei. Ook worden de gezinnen regelmatig bezocht door jeugdzorg, die de groei van de kinderen volgt en hun voortgang op school. De oudere kinderen krijgen vaktechnische lessen om een beroep te leren, zodat het gezin inkomsten krijgt.

Dorcas Winkel Westerhaar is een gezellige winkel met veel leuke tweedehands artikelen van prima kwaliteit. De winkel is er niet alleen voor mensen met een smalle beurs, maar ook voor snuffelaars en verzamelaars die uit zijn op koopjes en snuisterijen. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 u tot 12.00 u en van 13.30 u tot 16.30 u. Op zaterdag is de winkel geopend van 9.00u tot 12.00 uur.

Dorcas is een internationale christelijke hulporganisatie die in actie komt voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs leveren een bijdrage aan de 168 Dorcas-projecten in 18 landen.


Voor meer informatie over Dorcaswinkel Westerhaar kunt u contact op nemen met de winkel, tel. 0546-659079. Hoofdweg 152A Westerhaar. www.dorcaswinkelwesterhaar.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›