4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

ChristenUnie presenteert nieuwe wethouder van Abbema

· 1321× bekeken

VRIEZENVEEN - Martha van Abbema keert terug in de locale politiek van Twenterand. Na het aftreden van Bert Oudendijk heeft de fractie van de ChristenUnie een stappenplan bedacht waarbij er geen overhaaste beslissingen genomen moesten worden. Maar in de politiek zijn sommige zaken niet volledig te regisseren. De fractie meldde eerder deze week diverse kandidaten te hebben voor de vrijgevallen wethouderspost. Maar als de dingen volledig op hun plek vallen en geleid worden dan is daar geen tijdspad tegen bestand, aldus de fractievoorzitter Gerjan Smelt.

Donderdagavond vond er een gesprek plaats met Martha en heeft de CU fractie het politieke speelveld met haar besproken. Ze is voor Twenterand natuurlijk geen onbekende en heeft het wethouderschap al eerder voor de CU inhoud gegeven. Nadat de fractievoorzitter en Martha elkaar kort gesproken hadden is de afspraak gemaakt elkaar weer te ontmoeten gemaakt en daarna heeft de fractie met Martha gesproken. Iedereen was positief over haar kandidatuur. De woorden “ welkom terug, veel succes en fijn dat je dit wilt doen” werden door de fractie aan Martha toegewenst. Dan is een lange procedure ook niet meer nodig en kun je redelijk snel schakelen. Nadien is er met de voorzitter van college contact opgenomen en deze reageerde verrast maar gelukkig ook erg positief. Het is nu zaak om de beëdiging zo snel mogelijk te organiseren zodat Martha snel kan inwerken en de politieke dossiers zich eigen kan maken.
Martha stelt er prijs op dat er een kennismakingsronde wordt belegd waar ze snel met haar nieuwe collega’s en de raad kan spreken. De coalitie heeft afgesproken om het bestuursakkoord met elkaar door te nemen en na kansen en mogelijkheden te kijken. Martha neemt de volledige portefeuille over en is daarmee de tweede ECO wethouder in functie in Twenterand. De CU fractie is heel dankbaar dat het allemaal zo gelopen is.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›