4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oud-voorman Joop Prins van het 4 mei comité Vroomshoop overleden.

· 1361× bekeken

VROOMSHOOP - In de leeftijd van 80 jaar is op 1 juli na een langere periode van ziek zijn Joop Prins overleden. In zijn vroegere woonplaats Vroomshoop was de gewezen docent Engels van de christelijke mavo betrokken bij meerdere maatschappelijke organisaties. In 1988 nam Joop Prins het initiatief voor de oprichting van het 4 mei comité Vroomshoop. Op het Vredesplein verrees door een actie onder de bevolking en het bedrijfsleven een nieuw monument van vrede, vrijheid en recht, dat in 1990 onthuld werd. Door z’n verhuizing naar Wierden nam Joop Prins in februari 2007 afscheid als voorzitter en werd vervolgens benoemd als erelid van het 4 mei comité Vroomshoop.

Ook was Joop Prins voorzitter van de VVN-afdeling en nog voor kort van seniorenkoor Jubilate in Vroomshoop. Joop Prins was als pro deo medewerker jarenlang actief bij de gereformeerde kerk van Vroomshoop. Joop Prins liet zich kennen als een gedreven persoon, die de herwaardering van het herdenken in zijn toenmalige woonplaats Vroomshoop als een belangrijke opdracht in z’n leven zag. De vader van Joop Prins overleed tijdens de Japanse bezetting van het voormalige Nederlands Indië. Die bewogen periode, die hij bewust als jongen mee maakte, heeft Joop Prins zijn leven lang gestempeld en heeft hem tevens geïnspireerd bij z’n activiteiten voor het 4 mei comité. Daartoe behoorde ook de vijfjaarlijkse opvang van de Canadese bevrijders van weleer en vele andere projecten, waarbij ook nadrukkelijk de jeugd werd betrokken.

Op woensdag 6 juli wordt er om 10.15 uur een dankdienst voor het leven van Joop Prins gehouden in de gereformeerde kerk aan de Spoorstraat 5-7 in Wierden. Voor de dienst kan er van 9.30 uur tot 10.00 uur gecondoleerd worden. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op de gemeentelijke begraafplaats te Wierden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›