4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

GemeenteBelangen Twenterand steunt skeelerbaan Vriezenveen

· 1719× bekeken

VROOMSHOOP - GBT wil IJsclub De Eendracht helpen met het renoveren van hun skeelerbaan aan de Geesterenseweg in Vriezenveen door eenmalig een bedrag beschikbaar te stellen van € 30.000. “Met dit bedrag kan een nieuwe bovenlaag op de baan worden aangebracht en kan de club weer jaren vooruit”, stelt fractievoorzitter Mark Paters.

Van de skeelerbaan maakt niet alleen de ijsclub gebruik, maar ook de Skeeler- en Wielerclub Twenterand (SWC Twenterand). Drie sporten worden op deze baan beoefend.

Na vele jaren is de bovenlaag van de Skeelerbaan niet meer geschikt voor de skeelersport. Er zijn scheuren en aan de zijkanten heeft afbrokkeling plaatsgevonden. De GBT fractie heeft uitvoerig gesproken met het bestuur van De Eendracht en leden van SWC Twenterand. Voorwaarde voor de GBT fractie was dat De Eendracht zelf acties zou ondernemen om (financieel) draagvlak te creëren. “Daar zijn het bestuur, de leden en vrijwilligers behoorlijk in geslaagd. Door diverse acties heeft men € 30.000 bijeengebracht.

De totale kosten van een nieuwe bovenlaag zijn geraamd op minimaal € 60.000. Veel wordt ‘bespaard’ dor zelfwerkzaamheid.

Met het beschikbaar stellen van de helft van het benodigde bedrag wil GBT bijdragen aan de doelstelling van de gemeente Twenterand om 75% van de inwoners te laten sporten en bewegen. Het beoefenen van sport is voor de GBT fractie belangrijk vanwege de grote bijdrage voor het welzijn en gezondheid van mensen. Daarnaast wil de GBT fractie hiermee het in stand houden van accommodaties onderstrepen. Een belangrijke factor is ook de combifunctie van de baan waarbij zomers onder andere het skeeleren plaatsvindt en in de winter de baan als ijsbaan voor het schaatsen wordt gebruikt kan worden.

In de komende raadsvergadering komt de GBT fractie met het ‘Skeelerbaan-voorstel’ en een financiële dekking daarvoor, die de gemeentelijke begroting niet zal belasten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›