4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Voetpad naar Plas van Francke afgesloten - en dat mag niet

· 1426× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Van verschillende personen zijn klachten ontvangen over het feit dat het voetpad van de Sibculoseweg (ter hoogte van nummer 95) en de recreatieplas, bekend als de Plas van Francke, is afgesloten. Er is een hek neergezet. En dat mag niet, omdat het een openbaar voetpad betreft. Men kan aantonen dat deze situatie al langer dan 30 jaar zo is, en dan wordt het voetpad, door verjaring, openbaar.

Bij een controle is gebleken dat het hek nog steeds aanwezig is, daarom wordt een last onder dwangsom opgelegd. Inmiddels is gebleken dat het perceel op 6 juli 2016, in het openbaar, geveild gaat worden. Onzeker is in hoeverre de eigenaar, de zakelijke gerechtigde blijft en aldaar blijft wonen. Hierom is de sanctie ook geldig voor de rechtsopvolger, zodat een en ander nu geregeld kan gaan worden, zonder alles weer overnieuw te hoeven doen als het perceel van eigenaar wisselt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›