4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Subsidie regelingen op de schop

· 645× bekeken

VRIEZENVEEN - De nieuwe Algemene Subsidieverordening, en de subsidieregelingen aantrekkelijke gemeente, maatschappelijke ontwikkeling en zelfredzaamheid, en vellig leefklimaat; die conceptregelingen zijn ter inzage geweest van half maart tot half april. Daarop zijn een aantal reacties binnengekomen:

- Kunnen de termijnen voor aanvraag en verantwoording worden verlengd
- De activiteitensubsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst. Kan dit niet anders geregeld worden, net als bij de resultaatsubsidies
- Is er een maximale termijn voor meerjaren subsidie toekenning
- Kan de voorschotregeling van 90 naar 100%.
- Is een gedeeltelijke toekenning van aangevraagde bedragen mogelijk (bijvoorbeeld bij het bereiken van het subsidieplafond)
- Is het mogelijk om een reserve te vormen van 20-40% in plaats van 10%?
- Is het nog zinvol om beleidsgestuurde contractfinanciering te evalueren

Vooralsnog lijkt het College niet van zins om aan een van de belangrijke bezwaren, behandeling op volgorde van binnenkomst, tegemoet te komen. Het argument dat wordt aangevoerd is dat bij een vaste aanvraagtermijn er geen ruimte meer is voor vernieuwende ideeën in de loop van het jaar. Dit lijkt geen solide argument. Het is toch te verwachten dat voor reeds bestaande activiteiten vroeg in het jaar alle verzoeken ingediend worden; dat zou automatisch inhouden dat vernieuwende ideeën ook zo niet aan de beurt komen. Simpeler, en doeltreffender, zou zijn om een x-bedrag te reserveren voor vernieuwende ideeën. Dus voor activiteiten die niet eerder hebben plaatsgevonden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›