4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De klus Almelo-Mariënberg is (bijna) geklaard

· 1009× bekeken

TWENTERAND - Strukton Rail meldt dat na 37 dagen het spoor tussen Almelo en Mariënberg weer in gebruik is. In opdracht van ProRail pasten zij de sporen aan. Voordeel: na de zomer direct doorreizen tussen Hardenberg en Almelo. Daarnaast vernieuwden ze het spoor (spoorstaven, ballast en dwarsliggers) tussen Mariënberg en Almelo. Maar liefst ácht-tien kilometer! Een recordlengte in een aaneengesloten periode. En er is nog veel meer aangepakt: het spoorwegemplacement Mariënberg is aangepast, op het traject zijn overwegen vernieuwd en is de beveiliging geüpgraded. Dat laatste voor verhoging van de snelheid naar 120 km/uur. In Almelo is het spoor iets verlengd, wat het overstappen vergemakkelijkt. Dit grote project kostte 45000 manuur. Een project met zo’n omvang levert onvermijdelijk hinder op. De komende periode wordt de spoorbaan verder afgewerkt en worden de puntjes op de i gezet. Strukton Rail dankt dankt omwonenden, weggebruikers en reizigers voor hun begrip.

Almelo-Mariënberg (-Hardenberg) in cijfers

50.000 ton oude ballast (spoorgrind) afgevoerd
40.000 ton nieuwe stenen
36.000 meter spoorstaaf
34.000 dwarsliggers
16 overwegen vernieuwd
Zes wissels vernieuwd
Drie perrons aangepast

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›