4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mannenkoor Vroomshoop viert zijn 65-jarig bestaan

· 1112× bekeken

VROOMSHOOP - Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop bestaat dit jaar 65 jaar. Dit jubileum werd zaterdag 28 mei ontspannen gevierd samen met vele (oud)koorleden en hun partners in een tot feestzaal omgetoverde schuur van koorlid en veeboer Jans Kamphuis. De kunstzinnige leden van het koor hadden hun kunstwerken uitgestald, Jans Kamphuis vertelde boeiend over het boerenleven, Henk Jansen toonde zijn kwaliteiten als erkend conferencier, en een groep nieuwe koorleden kwam zingend terug op een van de hoogtepunten van dit jubileumjaar: de medewerking aan de theaterproductie De Winterkraaien, die na vier succesvolle uitvoeringen dit voorjaar in Het Punt te Vroomshoop op 30 september en 1 oktober a.s. ook wordt opgevoerd in theater de Voorveghter in Hardenberg. Liefhebbers voor deze overweldigende combinatie van muziek, zang, voordracht, licht en film kunnen kaartjes verkrijgen via de Voorveghter.

Voorzitter John de Vries mocht bariton Jan Voortman huldigen die al 40 jaar lid van het koor is. En ook Gezinus Veldman werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarige verbondenheid met het koor, de eerste jaren als pianist, later ook als dirigent. Hij ontving een fraaie glassculptuur vervaardigd door koorlid Henk van der Vegt.

Het jubileumjaar wordt uiteraard ook gevierd in de vorm van concerten, en samen met de bevolking. Na de zomervakantie staan behalve De Winterkraaien deelname aan het korenfestival ‘Twenterand Zingt’ op het programma, een Najaarsconcert in Bergentheim samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix, een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten gunste van het laatste ‘Glazen Café’ in Vroomhoop, en een Kerstconcert samen met een vrouwenprojectkoor. Liefhebbers voor de projectkoren kunnen zich melden bij secretariaat@cmkvroomshoop.nl of 0546-642191.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›